ȘTIRI

20.000 de noi locuri de parcare vor fi amenajate în centrul Capitalei în acest an, anunță Oprescu

„Pun bani în buget pentru cel puțin 13 parcări, nu neapărat mari. 13 parcări de suprafață. La începutul anului viitor vreau să mă apropii 20.000 de locuri”, a declarat, joi, primarul general, Sorin Oprescu.

Noile locuri de parcare vor fi amenajate în centrul orașului, a mai spus edilul-șef. „Vor fi amenajate la Universitate, până la Unirii, la Piața Romană, Mendeleev, Calea Victoriei, străzile care sunt în spate”, a spus Sorin Oprescu. 

Potrivit edilului-șef, în acest moment sunt 11.000 de locuri de suprafață în Capitală, cărora li se adaugă 28.000 de locuri de parcare rezidențiale. Potrivit unui studiu realizat la comanda Primăriei Capitalei, în București există un necesar de aproximativ 100.000 locuri de parcare. 

De asemenea, Primăria Capitalei pregătește și o nouă strategie de parcare. Având drept obiectiv decongestionarea traficului din oraș și îmbunătățirea colectării taxelor de parcare la suprafață, autoritățile locale intenționează să pună la punct un nou sistem de management al parcărilor on-street care va include amenajarea și integrarea lor în peisajul urban, introducerea unui sistem automatizat de plăți și supraveghere și instalarea de parcometre și bariere. Un proiect de hotărâre privind elaborarea unui studiu în acest sens a fost supus aprobării Consiliului General al Municipiului București în această lună, însă nu a fost aprobat. Cel mai probabil primarul general îl va repune pe ordinea de zi într-o ședință viitoare a CGMB.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button