Oprea: 18.550 secţii de votare în ţară şi 294 în străinătate. Peste 20,7 milioane de buletine de vot

de:
02 oct. 2014
0 afișări
Oprea: 18.550 secţii de votare în ţară şi 294 în străinătate. Peste 20,7 milioane de buletine de vot

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014:  Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, le-a spus prefecţilor, în videoconferinţă, că au obligaţia ca până în 3 octombrie, împreună cu preşedinţii tribunalelor, să întocmească liste cu jurişti şi cu alte persoane care se bucură de o bună reputaţie, din rândul cărora vor fi desemnaţi, prin tragere la sorţi, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora.

Oprea a mai spus că, până în 22 octombrie, prefecţii, alături de primari, au sarcina de a asigura sediile şi condiţiile corespunzătoare pentru funcţionarea birourilor electorale ale secţiilor de votare, scrie Mediafax

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Ministrul Afacerilor Interne a menţionat că, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, se va asigura achiziţionarea hârtiei necesare pentru tipărirea celor 20.745.068 de buletine de vot, de către Regia Autonomă Monitorul Oficial.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: În paralel va fi desfăşurată o campanie preventivă de informare a cetăţenilor cu privire la prevederile Codului penal, legate de infracţiuni electorale. Pentru aceasta vor fi tipărite 40.000 de afişe cu aceste prevederi, care vor fi postate la secţiile de votare şi sediile instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: De asemenea, posturile de televiziune vor difuza gratuit un spot video, în care cetăţenii vor fi avertizaţi cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care încalcă legea electorală.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale începe vineri. Primul tur de scrutin va avea loc in 2 noiembrie, iar al doilea va fi organizat în 16 noiembrie.

 

Cookies