Operațiunea strict secretă “Vizita”. Cum a ajuns Boris Johnson pe străzile din Kiev, alături de Zelenski

11 apr. 2022
621 Afișari
Operațiunea strict secretă “Vizita”. Cum a ajuns Boris Johnson pe străzile din Kiev, alături de Zelenski
Boris Johnson, pe străzile din Kiev alături de Zelenski. Operațiunea strict secretă “Vizita”

Premierul britanic Boris Johnson și-a început călătoria spre Kiev în cel mai mare secret. A ajuns sâmbătă în capitala Ucrainei, dar mass-media mondială nu a avut habar că este acolo decât atunci au apărut imagini cu el alături de Volodimir Zeleski și cu cei doi  plimbându-se, scrie The Guardian.

Boris Johnson, pe străzile din Kiev alături de Zelenski. Operațiunea strict secretă “Vizita”
Boris Johnson și Volodimir Zelenski, la plimbare pe străzile din Kiev | Sursa foto: Ukraine on Twitter

Abia după ce s-a întors în Marea Britanie, un purtător de cuvânt al Downing Street a confirmat că Boris Johnson a fost la Kiev;  a zburat în Polonia, apoi a călătorit cu trenul pe căile ferate ucrainene.

Într-o înregistrare video publicată de serviciul feroviar ucrainean, premierul britanic a adus un omagiu lucrătorilor din transport pentru curajul lor, înainte de a se opri să se fotografgieze cu cu ei într-un vagon și pentru a transmite un mesaj:

Am înțeles că sunteți numiți poporul de fier… Cred că reflectă și spiritul pe care îl arată fiecare, și spiritul Ucrainei în a face față agresiunii îngrozitoare pe care o vedem. Noi, în Marea Britanie, suntem solidari cu voi

Johnson către Zeleski: Ucraina a avut curajul unui leu, iar tu ai fost răgetul leului

Potrivit The Guardian, călătoria lui Boris Johnson  în Ucraina ar fi trebuit să fie ținută secretă până la întoarcerea acasă a premierului britanic. Doar că sâmbătă, în a doua parte a zile, într-un tweet în care spunea  „Surpriză”, cuvânt însoțit un emoji care face cu ochiul Ambasada Ucrainei în Marea Britanie publica o fotografie cu Boris Johnson și Volodimir Zeleski.

În biroul în care s-a întâlnit cu Zelenski,  Boris Johnson unde a promis Ucraine vehicule blindate și sisteme de rachete antinavă. Cel mai recent pachet de sprijin reprezintă o intensificare semnificativă a asistenței militare pe care Marea Britanie o oferă  Ucrainei.

Vreau să încep, Volodimir, prin a spune încă o dată că admir curajul poporului ucrainean în respingerea agresiunii îngrozitoare la care am asistat. În ultimele săptămâni, lumea a descoperit noi eroi, iar aceștia sunt locuitorii Ucrainei. Rușii credeau că Ucraina poate fi învinsă în câteva zile, iar capitala Kiev va cădea în câteva ore în fața armatei lor. Cât de mult s-au putut înșela! Cred că ucrainenii le-au arătat curajul unui leu, iar tu, Volodimir, ai fost răgetul leului. Cred că prin ceea ce a făcut Putin în locuri ca Bucha și Irpin, crimele sale de război i-au pătat permanent reputația, dar și pe a guvernului său.

VIDEO | Boris Johnson, pe străzile Kievului alături de Zeleski

Johnson pare să fi avut parte de  primire călduroasă din pucrainenilor cu care s-a întâlnit pe străpzile din Kiev, unde oamenii îl salutau și mulșumeau Marii Britanii pentru sprijinul oferit țării lor.

 

Cookies