Operațiunea “Din trafic scapă cine poate” – mema preferată cu tramvaiul pe străzile din București pe unde ne petrecem, practic, viața

15 dec. 2022
9838 Afișari
Operațiunea “Din trafic scapă cine poate” - mema preferată cu tramvaiul pe străzile din București pe unde ne petrecem, practic, viața
Operațiunea “Din trafic scapă cine poate” - mema preferată cu tramvaiul pe străzile din București pe unde ne petrecem, practic, viața | Sursa foto: Facebook

Bună ziua la a zecea cafeluță, într-o zi oarecare în care pe primele trei le-am băut în trafic, așteptând să prindem și noi verdele ăla la semafor în aproape fiecare intersecție din orașul nostru București.

Sigur că este frustrant, enervant, epuizant să străbați orașul la volan la orele de vârf (mai ales  în condițiile în care orice oră din zi e acum oră de vârf), dar nu e nicio distracție nici să te deplasezi prin oraș cu mijloacele de transport în comun prinse în înghesuieli de trafic de București

Această memă cu tramvaiul de București escortat ca pe front ca să ajungă în stație este memă preferată pentru că, dintre toate situațiile de trafic care te pot scoate din minți, la noi la redacție a reieșit, în urma unui sondaj pe termen lung și efectuat cotidian, că nimic nu se compară cu mașinile care circulă pe linia de tramvai, atât înaintea, cât și în urma acestuia.

Este o memă care se viralizează periodic și pe al cărei autor îl tot căutăm, dar încă n-am reușit să dăm de el. Profităm de prilej să vă rugăm să ne spuneți și nouă cine e, dacă știți, ca să-i mulțumim cum se cuvine.

Mașini care, în vreme ce tu prinzi roșu după roșu, trec fluierând pe lângă tine, doar că pe linia de tramvai, după care se apropie stația sau, mai rău, le vine tramvaiul din spate, iar șoferii mai șmecheri intră în panică și te claxoneqază pe tine să te dai din calea lor, ce-o fi atât de greu de înțeles?

Bulevardul Aerogării – și înaintea, și după podul Băneasa – este un astfel de loc de trafic minunat din București, unde linia de tramvai e plină nonstop de mașini și unde,  pe la semaforul de la Romaero, se face îngrămădeală monumentală aproape la orice oră din zi.

De ce în București nu mai avem ore de vârf , ci DOAR ore de vârf în trafic

Bogdan Suditu, președintele Comisiei Tehnice de Urbanism de la Primăria Capitalei, spunea recent, într-un interviu pentru Hotnews, că orele de vârf au dispărut din cauză că mașinile sunt și mai numeroase față de perioada de dinainte de pandemie, iar oamenii, ca să evite aglomerația din trafic, și-au decalat programul acolo unde a fost posibil.

Nu mai avem ore de vârf fiindcă sunt tot mai multe mașini și activitățile economice s-au diversificat, nu mai avem ore fixe la care începem munca, cu 3 schimburi, cu ore de intrare a majorității angajaților la o anumită oră, matinală, și cu finalizarea programului de 8 ore, la aproximativ aceeași oră, deci faptul că s-au flexibilizat inclusiv activitățile sau diversificat și flexiblizat programele a creat trafic în întreaga zi.

Ar mai fi de pus la socoteală în calculul acesta cu traficul din București și dinamica urbană: a crescut și numărul bucureștenilor care s-au mutat în localitățile din jurul Capitalei, dar cartierele noi nu au creșe, școli, grădinițe, parcuri, posibilități de petrecere a timpului liber „ca-n oraș”. Drept urmare, oamenii vin în București și pentru job, și pentru toate celelalte lucruri abia pomenite. Nici transportul public nu îi ajută foarte mult bucureștenii care s-au mutat în împrejurimile Capitalei, așa că rămân dependenți de mașinile lor.

 

 

 

 

 

Cookies