Operațiune de amploare a FISCULUI în centrele en-gros din București și din țară. VIDEO

de:
19 oct. 2015
1 Afișari
Operațiune de amploare a FISCULUI în centrele en-gros din București și din țară. VIDEO

Direcția Antifraudă Fiscală a demarat prima etapă a unei ample operațiuni de control și monitorizare a firmelor care  își desfășoară activitatea în toate centrele engros din România. Operațiunea „Cristal”, după cum a fost denumită de Fisc, a început luni și în centrele Doraly din Afumați și Smart Expo Flora din București. 

 

 

„În fiecare zi, până pe 25.12.2015, atât în cadrul controalelor operative, cât și al verificărilor documentare și al întâlnirilor cu reprezentanții firmelor depistate cu nereguli în timpul controalelor, inspectorii antifraudă din toată țara vor verifica în detaliu activitatea economică și traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale. Echipa de conducere a operațiunii va stabili atât zilele în care  formațiunile mobile ale Direcției Antifraudă vor monitoriza 24 de ore din 24 intrările și ieșirile de marfă, cât și altgoritmul de schimbare
a componenței echipelor de control”, anunță ANAF într-un comunicat remis B365.ro. 

Pentru cei care vor fi găsiți cu nereguli în timpul verificărilor operative, va demara controlul amanunțit al
activității desfășurate până în prezent.

În cadrul operațiunii sunt vizate 60 de engros-uri, iar luni, la ora 09.30, circa 600 de inspectori antifraudă au demarat simultan controalele în primele complexuri engros, respectiv în:

–  West Market (Oradea)
– Marlorex ( Craiova )
– Agrotransilvania Dezmir (Cluj)
– Frigorifer ( Craiova )
– Romalion (Bacău)
– Gama Center (Ploiești)
– Pasărea Phoenix (Iași)
– Pavcom (Târgoviște)
– Galgros (Galați)
–  Expomarket Doraly (Afumați Ilfov)
– Tug (Brăila)
– Smart Expo Flora (București)
– Euro 2 (Timișoara)
–  Brintex (Brașov)
–  Piața de Gros (Timișoara).

Operațiunea „Cristal” va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape, care se va incheia în 25.12.2015.

„La sfârșitul acestei operațiuni, singurii care vor mai desfășura activități economice în engros-urile din întreaga țară vor fi doar contribuabilii onești. Iar cei care se gândesc că vor înființa alte firme prin interpuși care nu au cazier fiscal, pentru a obține codul de TVA, trebuie să înțeleagă că aceasta nu este o operațiune singulară, ci doar primul pas din strategia de combatere definitivă a evaziunii fiscale din engros-uri. Vom verifica aceste centre comerciale fără întrerupere, până când se va elibera bon fiscal și pentru un șurub”, a precizat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF

Cookies