ESENTIAL

EXCLUSIV: Piedone și-a micșorat chirurgical stomacul. Ce operație estetică va face primarul

Ziua de 27 august 2012 este cea care i-a marcat viaţa primarului Cristian Popescu Piedone: a urcat pe masa de operaţie pentru a-şi micşora stomacul. Şi nu pentru că „e la modă” să slăbeşti, ci pentru că regimul alimentar nu mai dădea rezultate, kilogramele în plus fiind o adevărată problemă de sănătate, după cum edilul Sectorului 4 a mărturisit reporterilor B365.ro. 

„Organismul meu nu mai răspundea la niciun regim. Aşa că am ales operaţia. Nu am făcut-o de fiţe, să ajung nu ştiu ce manechin ci, pur şi simplu, ca să-mi prelungesc viaţa. Am mâncat destul 50 de ani, de-acum pot să mănânc cât o păsărică”, a dezvăluit Piedone. 

23 de kilograme date jos într-o lună

„Aveam 180 de kilograme pe masa de operaţie şi acum, la interviu am 157. Adică am pierdut 23 de kilograme între timp”, a detaliat Piedone. A aşteptat mai bine de o lună de la operaţie până a acceptat să vorbească despre noul său look din cauză că a dorit să primească din partea medicului ultimele rezultate ale analizelor. Şi acestea sunt „cum trebuie”. „Intervenţia a fost realizată de domnul doctor Cătălin Copăescu la o clinică privată din Bucureşti. Dacă înainte îmi era frică de ace, după operaţie îmi făceam singur câte două injecţii pe zi cu anticoagulant. Mi-am depăşit temerea. Mai importantă e viaţa„, a punctat Piedone care a menţionat că, în următoarea jumătate de an, urmează să mai dea jos câteva zeci de kilograme. „În prima lună se slăbeşte spectaculos. În a doua lună dai jos 15 kilograme, iar în a treia lună – 10 kilograme, apoi între 5 şi 10 kilograme. Procedura durează între şase şi opt luni”. 

A scăpat de pastilele de inimă

Acum, Piedone spune că are voie să mănânce orice, numai că nu mai este acelaşi gurmand ca înainte. Zilele cu 20 de mici la o masă nici nu mai există pentru că se satură după ce înghite „cât o vrăbiuţă”. „Acum mă satur şi cu două guri de măr. După această operaţie dispare senzaţia de foame. Şi, oricum, organismul a fost educat dinainte cu mai puţin”, a argumentat primarul Sectorului 4 care a adăugat că avantajul enorm al gastric sleev-ului este, pentru el, faptul că a scăpat de jumătate din medicamentele pe care le lua pentru hipertensiune de vreo 20 de ani. „Înainte aveam tensiune 18-19, acum e normală: 12-13”, a exemplificat primarul. 

Ce mănâncă Piedone, după operaţie

Meniul dintr-o zi obişnuită a lui Piedone conţine acum trei mese principale şi două gustări: brânză de vaci cu ton la micul dejun, urmat de un măr copt şi proteine sub formă lichidă cu aromă de vanilie la gustarea dintre mese. La masa principală serveşte o friptură de cel mult 100 de grame, dar neprăjită în ulei pentru că e „interzis” de la medic. Preparate similare se vor regăsi în meniu până seara, numai că în ordine inversă. 

Fac excepţie, de asemenea, din alimentaţia primarului Sectorului 4 tot ceea ce înseamnă prăjeală, dar şi sucurile naturale sau acidulate şi alcoolul, în următoarele două luni de la intervenţia chirugicală. 

Îl mai aşteaptă o operaţie

Piedone spune că va mai ajunge încă o dată pe masa de operaţie pentru a îndepărta ceea ce a mai rămas din „colacul de salvare” de pe burtă. „Trebuie îndepărtat ţesutul adipos mort, care nu se mai regenerează. Deoarece s-a lăsat mult pielea, îmi cade şorţul. Şi aici trebuie, neapărat, operaţie”, a plănuit edilul. 

Citeşte şi Cum a slăbit Piedone 60 de kilograme în primul an de la preluarea mandatului de primar


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button