Opera Națională din București deschide centru de donații pentru refugiații ucraineni. Lista cu produse necesare care se colectează aici

14 mart. 2022
123 afișări
Opera Națională din București deschide centru de donații pentru refugiații ucraineni. Lista cu produse necesare care se colectează aici
Opera Națională din București deschide centru de donații pentru refugiații ucraineni. Lista cu produse necesare care se colectează aici | Sursă foto: Facebook-Opera Națională București

După ce Opera Națională din București și-a deschis recent porțile pentru 8 balerini refugiați din Ucraina, instituția a anunțat că va continua demersurile de întrajutorare. Astfel că, ONB a anunțat că va devenii punct de colectare a donațiilor pentru refugiații ucraineni.

Opera Națională din București deschide un punct de colectare a donațiilor

Opera Națională din București a anunțat că se va alătura Asociației Caradja Cantacuzino și va deveni punct de colectare a donațiilor pentru refugiații ucraineni, pentru a-și arăta sprijinul față de persoanele aflate în nevoie. Asociația Caradja Cantacuzino a strâns până la acest moment peste 400 de tone de bunuri și de alimente. Donațiile au fost transportate către zonele de frontieră sau către centrele de refugiați din România.

„Opera Națională București este o instituție de cultură care trebuie să rămână ancorată în realitatea societății noastre. În aceste vremuri, statul român și societatea civilă lucrează împreună și vin în ajutorul persoanelor care fug din calea războiului. (…)Bunătatea și empatia nu au granițe și reușesc să creeze punți și chiar să vindece” a declarat Daniel Jinga, managerul general intermediar.

Bucureștenii sunt încurajați să facă donații

Prima acțiune în acest sens a Operei Naționale din București va viza nevoile avute de balerinii refugiați. Mai exact nevoia de cazare, de produse de igienă și de îmbrăcăminte, ce vor fi acoperite prin donațiile și susținerea bucureștenilor. Cel ce-al doilea pas va fi ca donațiile ce se vor face aici să fie trimise, prin intermediul Asociației Caradja Cantacuzino, către punctele unde există lipsuri. Sunt necesare următoarele tipuri de produse:

  • Pături,
  • Produse alimentare neperisabile (biscuiți, conserve, etc.),
  • Produse de igienă,
  • Produse și lapte pentru copii.

Persoanele care doresc să facă donații pot merge la sediul ONB aflat pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu numărul 70-72, Sector 5. Programul este de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00, iar persoana de contact este Dumitru Andrei (telefon 0753.030.116).

Cookies