DE VĂZUTTIMP LIBER

Opera Naţională Bucureşti transmite online spectacolul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski

Opera Naţională Bucureşti va transmite, online, spectacolul "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski.

Spectacolul de balet „Spărgătorul de Nuci” va avea loc în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online, potrivit Agerpres.

Cei interesați îl vor putea urmări joi, 24 decembrie, în Ajunului Crăciunului, pe site-ul instituţiei, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ şi pe canalul de Youtube a Operei Naţionale Bucureşti, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB.

Publicul se va putea înregistra doar pe durata difuzării spectacolului.

Durata estimată a spectacolului este de 2 ore.

Sinopsis. Actul I. Tabloul I

Povestea se desfăşoară într-un mic orăşel din Germania, în ajunul Sărbătorii de Crăciun. Pe o stradă animată, o mulţime de adulți și copii preocupați de ultimele pregătiri se grăbesc să ajungă la locuința domnului Stahlbaum care, împreună cu soția și copiii lor, Clara și Fritz, organizează o mare petrecere.

Și iată, casa se umple de musafiri, salonul familiei este decorat festiv, iar gazdele tocmai au terminat de împodobit bradul. Printre musafiri se numără și unchiul Drosselmeyer, aşteptat cu nerăbdare, căci aduce de fiecare dată cadouri neobişnuite. Printre darurile primite de cei mici se află jucării reprezentându-i pe îndrăgiţii Arlechin şi Colombina. Pornite cu cheia, păpușile de dimensiuni umane se avântă în dans. Drosselmeyer îi dăruieşte Clarei, nepoata sa preferată, un mic spărgător de nuci de lemn. Copiii sunt fericiţi, dansează, iar Fritz aruncă în joacă spărgătorul de nuci, stricându-l. Intervine unchiul Drosselmeyer, care reușește să-l „vindece” şi să o liniștească pe Clara.

Se face târziu şi, după ce au dansat pe săturate, musafirii se retrag, copiii merg la culcare. Clara rămâne în salon, adoarme în fotoliu ținând în brațe jucăria reparată, când…

…deodată, Spărgătorul de nuci prinde viaţă. Din toate părțile apar nişte Şoareci înspăimântători, conduși de Regele lor. Spărgătorul de nuci o apără pe Clara, luptându-se cu ei, dar este învins; Regele Şoarecilor este răpus şi el şi scos în grabă din scenă de către supuşii săi. Vrând să îndulcească visul Clarei, Drosselmeyer îl transformă pe Spărgătorul de nuci într-un Prinț, care o invită pe copilă într-o călătorie fantastică, potrivit Opera Națională București.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button