Opera Națională București își deschide porțile pentru prima dată la Noaptea Muzeelor. Vizitatorii vor fi ghidați de personalități celebre din lumea Operei

02 mai 2023
1146 Afișari
Opera Națională București își deschide porțile pentru prima dată la Noaptea Muzeelor. Vizitatorii vor fi ghidați de personalități celebre din lumea Operei
Opera Națională București își deschide porțile pentru prima dată la Noaptea Muzeelor. Vizitatorii vor fi ghidați de personalități celebre din lumea Operei. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, Opera Națională București își deschide porțile pentru vizitatori. Reprezentanții instituției le pregătesc bucureștenilor și turiștilor un tur inedit cu „artă vie”.

Opera Națională București va primi vizitatori în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor

„Noaptea Muzeelor” va avea loc sâmbătă, pe data de 13 mai, iar Opera Națională București propune un spectacol itinerar lansat de Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” cu ocazia acestui eveniment. Spectatorii sunt invitați să ia parte la o experiență de neratat în diverse spații din clădirea Operei din Capitală, conform News.ro.

Participanții vor fi ghidați de personaje și personalități celebre din lumea Operei, aceștia putând să experimenteze magia operei alături de tânăra generație de artiști lirici.

Accesul participanților se va face în grupuri de cel mult 50 de persoane, urmând ca aceștia să intre în clădire din jumătate în jumătate de oră, începând cu miezul nopții. Ultimul grup va intra la ora 03:00 noaptea.

Intrarea va fi liberă în funcție de limita locurilor disponibile și în ordinea în care persoanele vor ajunge.

Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” a luat naștere în anul 2006 şi are ca scop crearea unui spaţiu-laborator-resursă pentru noua generaţie din domeniul artelor spectacolului muzical.

Ateneul Român va avea intrarea liberă la Noaptea Muzeelor

Cu prilejul organizării acestui eveniment, Ateneul Român va avea intrarea gratuită în intervalul orar 22:00 și 01:00, atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiști. Vizitatorii se vor putea bucura de multe activități printre care se numără un tur ghidat și un microrecital cameral, conform unui comunicat de presă.

Acesta este un demers la nivel european cu rolul de a promova patrimoniul cultural și de a apropia un public cât mai numeros și mai divers de instituțiile de profil. Astfel, Noaptea Muzeelor este o oportunitate pentru cei care sunt interesați de a cunoaște istoria din muzee, dar și colecțiile acestora.

Bucureștenii pot participa la o varietate de activități culturale și educaționale pregătite special pentru ei. Acestea pot creea legături speciale între comunități.

Acesta este programul stabilit pentru Noaptea Muzeelor la Ateneul Român:

  • La ora 22:00 va începe turul ghidat.
  • Începând cu ora 22:30, cvartetul Filarmonicii „George Enescu” va susține un microrecital:
    • Corina Mitroi – vioara I
    • Ana Maria Tănase – vioara a II-a
    • Iulia Goiană – violă
    • Eugen-Bogdan Popa – violoncel
    • Program: W. A. Mozart – Mica serenadă, KV 525 (selecţiuni).

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies