„Opera Labirint”, eveniment în aer liber pe esplanadă la Opera Națională București. Intrarea este gratuită

03 iun. 2023
3632 Afișari
„Opera Labirint”, eveniment în aer liber pe esplanadă la Opera Națională București. Intrarea este gratuită
„Opera Labirint”, eveniment în aer liber pe esplanadă la Opera Națională București. Intrarea este gratuită. FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei

Încă un eveniment cu intrare gratuită și în aer liber are loc în acest weekend (sâmbătă) în Capitală. Se numește „Opera Labirint” și are loc pe esplanadă la Opera Națională București.

Opera Națională București găzduiește pe esplanadă un eveniment în aer liber: „Opera Labirint”

După ce Opera Națională București a participat (cu succes) pentru prima dată la Noaptea Muzeelor cu premiera spectacolului intinerant „Opera Vie”, instituția aduce în atenția publicului sâmbătă, 3 iunie, în  intervalul orar 12:00-16:00, conceptul OPERA Labirint pentru prima dată în cadrul programului internațional Rendez-vous aux Jardins.

Evenimentul se desfășoară pe Esplanada Operei Naționale București, iar intrarea este liberă. Este organizat în parteneriat cu Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” și Temple Media.

Bucureștenii și turiștii sunt invitați să intre într-un labirint sonor cu fragmente celebre din opere cunoscute și apreciate. Totodată, soliștii din cadrul Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” vor susține recitaluri, iar pictori cunoscuți în spațiul cultural românesc, așa cum sunt Ion Nedelcu și Mugur Popa, își vor expune creațiile inspirate de lumea artistică.

Programul internațional „Rendez-vous aux jardins”

Ajuns la cea de-a XIX-a ediție, programul internațional „Rendez-vous aux jardins” se desfășoară în perioada 3 – 5 iunie 2023. Anul acesta, evenimentul are ca temă „Grădinile istorice și patrimoniul verde în contextul schimbărilor climatice”, potrivit Institutului Național al Patrimoniului. În cele trei zile, publicul larg este invitat să exploreze patrimoniul verde alături de proprietari, administratori, specialiști.

OPERA Labirint își propune să se plieze pe dezideratele turismului cultural de înaltă ținută, astfel încât să devină și pentru publicul european o destinație culturală de neratat. Mai mult, sincretismul cultural propus poate să atragă un public variat, care să descopere și chiar să îndrăgească diferite categorii de artele spectacolului, complementare celor cu care s-a obișnuit deja.

Participarea se face în ordinea prezentării la eveniment, transmite Opera Națională București.

Sursa foto: ONB
Sursa foto: ONB
Cookies