Onţanu vrea să producă energie din gunoaiele aruncate de bucureşteni

de:
29 apr. 2011
0 Afișari
Onţanu vrea să producă energie din gunoaiele aruncate de bucureşteni

Edilul Sectorului 2 susţine că a discutat joi cu Oystein  Hovdkinn, ambasadorul Regatului Norvegiei în Româniaşi cu mai muţi oameni de afaceri din această ţară.

„Proiectul româno – norvegian va beneficia de fonduri materiale ce vor fi asigurate de către ministrul Economiei al acestei ţări care va veni în România în cursul lunii noiembrie al acestui an pentru semnarea unui Memorandum de finanţare în valoare de 300 de milioane de euro pe două componente”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

Conform sursei citate, liniile de finanţare a proiectului vor fi deschise după semnarea documentului de către oficialii norvegieni.

Onţanu a anunţat că este interesat de realizarea în Sectorul 2 a unei staţii de regenerare a deşeurilor menajere pe care să le recicleze şi să producă din acestea energie electrică şi termică. Proiectul ar urma să fie realizat împreună cu operatorul de salubritate Supercom SA. După cum susţine directorul general al Supercom SA, Ilie Ionel Ciuclea, tratarea termică şi transformarea gunoaielor în energie verde este o necesitate, dar şi o măsură impusă de către Uniunea Europeană. „Din discuţiile avute cu partenerii din Norvegia, preţul unei asemenea instalaţii tehnice se ridică la suma de 50- 60 de milioane de euro”, a menţionat Ciuclea.

Cookies