Onţanu vinde fier vechi de la Fabrica de Glucoză

de:
22 iun. 2011
1 afișări
Onţanu vinde fier vechi de la Fabrica de Glucoză

Potrivit anunţului de licitaţie lansat de Primăria Sectorului 2, cantitatea totală de deşeuri feroase şi neferoase ce urmează să fie vândută este estimată la 22,76 tone, preţul contractului fiind stabilit la suma de 21.442 de lei, adică 0,94 lei pentru fiecare kilogram de fier vechi valorificat.

Data limită de depunere a ofertelor este stabilită pentru 26 iunie 2011, criteriul de atribuire fiind cea mai avantajoasă ofertă ce rezultă în urma licitaţiei publice cu strigare.

Conform caietului de sarcini, pe terenul în suprafaţă de 4,5 hectare din Fabrica de Glucoză nr.2-4 se află amplasate şapte imobile, construite în perioada anilor 1982-1985 şi nu prezintă elemente deosebite din punct de vedere arhitectural. Terenul pe care vot fi ridicate ANL-urile a fost trecut din patrimoniul Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Consiliului Local al Sectorului 2 în vara anului trecut.

Comisia de evaluare a stabilit că din construcţiile amplasate pe terenul Fabrica de Glucoză nr.2-4 ar putea fi vândute 21.342 kg de oţel, 1.272 kg de fontă şi 150 kg de cabluri electrice din aluminiu.

13 turnuri ANL de opt şi zece etaje

Săptămâna trecută, primarul Sectorului 2 – Neculai Onţanu a anunţat că a obţinut avizul studiului de fezabilitate necesar construcţiei ANL-urilor în urma şedinţei comisiei interministeriale pe care acesta a avut-o la Ministerul Transporturilor. Recent, şi Elena Udrea, şefa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a declarat că va încuraja personal construcţia cartierului ANL din Fabrica de Glucoză intenţionând să servească, dimineaţa, cefeaua pe şantier.

La Fabrica de Glucoză nr.2-4 vor fi ridicate 13 blocuri turn ANL, de opt şi zece etaje, acestea urmând să fie încălzite cu panouri solare. Consiliul tehnico-economic al MDRT a aprobat, de asemenea, ca la construcţia locuinţelor să se folosească o structură mixtă de monolit şi prefabricate, care scurtează cu 15% timpul de construire pentru fiecare bloc în parte.

Din cele 1.401 locuinţe de tip ANL, 484 vor avea o singură cameră, 862 două camere şi 55 de apartamente vor avea trei camere. Onţanu a precizat că esta a adăugat că, până la sfârşitul acestei luni, va fi lansată pe SEAP licitaţia pentru proiectarea şi execuţia ansamblului de blocuri ANL, proiectul urmând să fie finalizat complet în termn de 14 luni, potrivit studiului de fezabilitate întocmit de specialişti.

Cookies