Onţanu: Eutanasierea câinilor maidanezi este o măsură puţin barbară

de:
11 mart. 2011
0 Afișari
Onţanu: Eutanasierea câinilor maidanezi este o măsură puţin barbară

Potrivit estimărilor primarului Neculai Onţanu, în Sectorul 2 al Capitalei sunt aproximativ 20.000 de câini, incluzând aici şi patrupedele din curţile private ale bucureştenilor. „Măsura castrării animalelor este o modalitate civilizată, ieftină şi sigură pentru scăderea numărului de câini comunitari în Bucureşti. Eutanasierea nu mi se pare o măsură civilizată. Noi am accelerat aceste intervenţii chirurgicale pe care le realizăm gratuit cu ajutorul medicilor veterinari şi care, săptămânal, se deplasează la cerere. Problema principală este în curţile oamenilor de unde, de două ori pe an, sunt aruncate în stradă efective contingente care alimentează populaţia canină de pe străzi”, a declarat Onţanu pentru B365.ro.

Conform sursei citate, administraţia locală cazează o parte din câinii vagabonzi în adăpostul de la Cernica-Tânganu unde sunt ocupate toate cele 600 de locuri, până la sfârşitul acestui an urmând să mai fie dat în funcţiune un lat adăpost cu aceeaşi capacitate de cazare în comuna Butimanu din judeţul Dâmboviţa.

Anual, pentru întreţinerea în adăpost a fiecărui câine fără stăpân, Primăria Sector 2 plăteşte în jur de 190 de lei, în sumă fiind inclusă cazarea, mâncarea, medicamentele şi salariile îngrijitorilor de la padoc. „De la începutul anului şi până în prezent, medicii veterinari ai Primăriei Sector 2 au castrat şi vaccinat aproximativ 450 de animale din care 81 de câini şi 25 de pisici de companie ale bucureştenilor. Restul de 344 de animale sterilizate erau fără stăpân şi au fost identificate pe străzi”, a detaliat Onţanu.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat recent că susţine strângerea maidanezilor de pe străzi şi castrarea lor, fără însă a-i eutanasia.

Cookies