Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon, modernizat din nou

de:
21 nov. 2012
0 Afișari
Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon, modernizat din nou

Pentru că Spitalul de Urgență are o importanţa deosebită, fiind cel mai apropiat spital de urgenţă de Autostrada Soarelui și aici sunt aduşi răniţii din accidentele rutiere, primarul Neculai Onțanu a preluat finanțarea lucrărilor de modernizare a unității mediale. Tot la acest spital se tratează pacienţii din Sectorul 2, dar şi din judeţele apropiate, Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa.

În cadrul întrevederii pe care a avut-o în cursul zilei de miercuri, 21 noiembrie, cu conducerea spitalul, Onţanu a decis să aloce bani pentru modernizarea clădirii spitalului şi reabilitarea termică a clădirii, dar și pentru montarea de sisteme de producere a energiei regenerabile cu ajutorul panourilor solare (pompe decăldură), astfel încât să se reducă costurile de întreţinere şi să crească confortul miilor de pacienţi care sunt trataţi zilnic.

La eveniment au participat și deputații Gabriel Oprea și Rodica Nassar, preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, deputatul profesor doctor Florian Popa şi doctorul Iulian Popescu care au decis să acorde tot ajutorul necesar modernizarea acestei unităţi medicale de prestigiu din Sectorul 2.

În cadrul vizitei, edilul Neculai Onţanu a verificat stadiul în care se află unul din corpurile spitalului, care a fost reconstruit şi modernizat, de curând, prin contribuţia substanţială a administraţiei locale şi s-a deplasat şi în celălalt corp al unităţii medicale, care se află în lucru şi care va fi deschis circuitului medical după ce va fi adus la standarde înalte inclusiv prin dotarea cu aparatură performantă.
Spitalul de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” a fost construit în anii 1970 şi a fost destinat, iniţial, pentru muncitorii de la Uzina „23 August”. Printre altele, spitalul de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” reprezintă şi o unitate medicală model în Capitală, fiind destinată specializării celor mai mulţi medici rezidenţi. 

 

Cookies