Onţanu îl acuză pe Oprescu de retrocedări ilegale

de:
03 feb. 2011
5 afișări
Onţanu îl acuză pe Oprescu de retrocedări ilegale

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2, Primăria Municipiului Bucureşti se face vinovată de retrocedări ilegale, totul plecând de la solicitarea a doi cetăţeni francezi şi a unuia german, de a le fi retrocedat imobilul din strada Olari nr. 15, care, susţin edilii Sectorului 2, nu există.

”În lipsa clădirii, Primăria Municipiului Bucureşti a recurs la un artificiu, retrocedând imobilele Primăriei Sectorului 2 care sunt situate pe strada Olari nr. 11 – 13, inclusiv terenul aferent acestora”, se anunţă într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2.

Retrocedarea este ilegală, susţine Neculai Onţanu, din vreme ce Legea 10/2001 nu permite restituirea imobilelor de utilitate publică aflate în proprietatea statului.

”Pentru asemenea cazuri de importanţă majoră, legiuitorul a prevăzut posibilitatea despăgubirii, variantă care, din păcate, nici nu a fost luată în discuţie în cazul de faţă”, se menţionează în comunicat.

Primăria Sectorului 2 urmează să solicite instanţelor de judecată anularea Dispoziţiei Primarului General al Municipiului Bucureşti de retrocedare a clădirilor şi terenului din str. Olari nr. 11-13, care aparţin Primăriei Sectorului 2.

Cookies