Onţanu îi cere lui Boc să nu suspende lucrările la Stadionul Naţional din „cauze artificiale”

de:
08 mart. 2011
0 Afișari
Onţanu îi cere lui Boc să nu suspende lucrările la Stadionul Naţional din

„Semnalele publice legate de posibilitatea suspendării sau încetării lucrărilor la noul Stadion Naţional, ca urmare a nesiguranţei asigurării resurselor financiare, au produs o reală dezamăgire în rândul iubitorilor sportului din întreaga ţară. În aceste condiţii, vă adresez respectuos rugămintea de a găsi împreună o soluţie de ieşire din impasul financiar în care înţelegem că se află lucrările, astfel încât această investiţie foarte importantă pentru Bucureşti şi pentru întreaga Românie să fie finalizată la timp, în cele mai bune condiţii. Ar fi o pată pentru România ca evenimentele internaţionale programate să se desfăşoare pe Arena Naţională să fie suspendate din cauze artificiale”, a precizat primarul Neculai Onţanu în documentul oficial adresat politicienilor.

Edilul a adăugat că, în acest sens, în cursul săptămânii viitoare, va fi organizată o întâlnire împreună cu reprezentanţi ai Guvernului, ai Prefecturii Capitalei, ai Primăriei Capitalei, ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ai Federaţiei Române de Fotbal şi ai Primăriei Sectorului 2.

La ultima şedinţă de Consiliu General, consilierii PDL au introdus amendamente la proiectul de hotărâre care prevedea finanţarea Stadionului Naţional, suma fiind diminuată cu 235 milioane lei, din cele 382 milioane lei alocate iniţial.

Ianugurarea stadionului „Lia Manoliu” este programată să aibă loc pe data de 10 august când echipa naţională de fotbal ar urma să joace împotriva Argentinei. Meciul de fotbal va scoate din conturile municipalităţii suma de 1,5 milioane euro, restul de 80% din costuri fiind suportate de Federaţia Română de Fotbal.

Arena Naţională urmează să aibă o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori. Accesul suporterilor la meciurile de fotbal care se va face simultan prin 94 de căi de acces, astfel încât spectatorii se vor putea prezenta cu cel mult 20 de minute înainte de începerea partidelor şi nu cu cel puţin cu două ore, cum se face în prezent pe toate stadioanele existente.

Bucureştenii care au idei despre cum ar putea fi amenajată zona din jurul Stadionului Naţional se pot înscrie în concursul organizat de Ambasada britanică la Bucureşti până pe data de 11 martie 2011. Câştigătorul primeşte o excursie de un weekend la Londra. Vezi aici detaliile competiţiei.

Cookies