Onţanu: ASPA are un buget uriaş, e treaba ei să se ocupe de câini. Există interese financiare mari

de:
22 mart. 2014
3 Afișari
Onţanu: ASPA are un buget uriaş, e treaba ei să se ocupe de câini. Există interese financiare mari

„După cum ştiţi foarte bine, în Bucureşti, de câinii fără stăpân se ocupă Asociaţia pentru Supravegherea Animalelor a Primăriei Capitalei, care are un buget foarte puternic, foarte mare şi trebuie să se ocupe de această problemă. Din păcate, când se întâmplă ceva, această asociaţie fantomă dă vina pe oricare altcineva. Trebuie să se ocupe de această problemă în Bucureşti”, a spus primarul Sectorului 2, conform Mediafax.

Întrebat cum comentează faptul că ASPA a spus că unii dintre câinii găsiţi în acel parc erau microcipaţi de Centrul Teritorial Veterinar (CTV) Sector 2, Onţanu a spus că „nicio primărie de sector nu are un buget pentru câini”.

„De 20 şi ceva de ani, de câinii fără stăpân în Bucureşti s-a ocupat o asociaţie a Primăriei Generale a Capitalei, care a cheltuit milioane şi milioane de euro ca să rezolve această problemă. Pentru 40.000 de câini, cât se presupune că are Bucureştiul, cred că, pentru fiecare câine, această asociaţie de supraveghere a animalelor a Primăriei Capitalei a cheltuit până acum cel puţin 2.000 de euro. Trebuie să-şi facă datoria şi aşteptăm şi verificările, anchetele pe care DNA le va face la această asociaţie”, a mai spus Neculai Onţanu.

Raport IML: Femeia muşcată de câinii maidanezi în parc a murit din cauza alcoolului. 

Edilul Sectorului 2 a reamintit că primarul general spunea, anul trecut, că de această problemă se ocupă „în exclusivitate” Primăria Capitalei şi că nu o descentralizează la sectoare. „Eu cred că e o măsură bună pe care a luat-o Primăria Generală ca să se coordoneze această activitate în condiţii mai bune”, a declarat Onţanu.

El a adăugat însă că problema câinilor ar fi fost rezolvată demult, dacă de această chestiune s-ar fi ocupat primăriile de sector. „Dar sunt interese financiare mari şi vedeţi în perioada următoare ca această problemă să nu fie rezolvată, să existe câini în stradă şi întotdeauna cineva să facă beneficii uriaşe de pe urma acestor câini”, a precizat primarul Sectorului 2. 

Întrebat de faptul că Administraţia Domeniului Public Sector 2 a fost trimisă în judecată, în dosarul privind moartea lui Ionuţ, pentru că nu ar fi pus garduri între parc şi proprietatea privată, Onţanu a subliniat că administraţiile domeniului public nu se ocupă de câinii fără stăpân. „Deocamdată, ADP e trimisă în instanţă şi instanţa va hotărî dacă are o responsabilitate sau nu. Eu vă spun în modul cel mai corect că nicio administraţie a domeniului public din România sau din altă ţară nu se ocupă cu câinii (…) Instanţa, cu siguranţă, va constata acest lucru”, a mai spus primarul Sectorului 2.

ASPA: Vom limita sau chiar interzice adopțiile. Au existat multe adopții fantomă. 

Cadavrul unei femeii, care prezenta urme de muşcături de câini, a fost descoperit joi dimineaţă, într-un parc din Sectorul 2, situat între blocurile din zona Obor. Femeia, care nu a fost încă identificată, avea aproximativ 45 – 50 de ani. Potrivit medicilor legişti, femeia a decedat din cauza consumului de alcool, arată raportul IML. 

Cookies