Onţanu a scutit un offshore de la plata impozitelor

de:
21 apr. 2011
5 Afișari
Onţanu a scutit un offshore de la plata impozitelor

Conform ziarului ring, Onţanu nu le-a mai impus reprezentanţilor firmei să plătească taxele către primărie. În vila firmei-fantomă, situată în centrul Capitalei, avea sediul o fundaţie azeră. Membrii ONG-ului au fost scutiţi iar de la plata taxelor, chiar dacă nici acum nu sunt proprietarii casei respective.

Autorităţile le-a permis proprietarilor clădirii de pe str. Popa Soare nr. 39 să nu mai plătească impozitul pe clădire. La această adresă se află sediul fundaţiei azere Heidar Aliyev, însă, potrivit aceleiaşi surse, în realitate, imensa vilă aparţine companiei de investiţii SC Curzon Properties SRL.

Oficialii de la Primăria Sectorului 2 ştiau că SC Curzon Properties SRL era proprietarul clădirii şi că firma a dat imobilul în folosinţă, prin contract de comodat, azerilor, care au fost scutiţi de taxe deşi nu erau proprietari. Conform sursei citate, scutirea de la plata impozitului pentru vila din zona Traian a dus la o pagubă la buget de circa 30.000 €. Reprezentanţii primăriei sectorului 2 au precizat că scutirea de taxe se aplică pentru că la adresa acea adresă este sediul fundaţiei azere care desfăşoară ativităţi umanitare.

Datele de la Registrul Comerţului arată că SC Curzon Properties SRL are ca acţionari firmele CIABA Ltd, din Insulele Virgine, şi ASBET Ltd, care au acţiuni şi la una dintre cele mai mari companii de investiţii din Azerbaidjan, AtaHolding. Insulele Virgine sunt renumite pentru statutul de paradis fiscal, care le permite firmelor să activeze fără să plătească taxe către stat.

Cookies