ONG-urile ameninţă: ajungem în instanţă dacă bugetul pe 2011 al Capitalei nu va fi dezbătut public

de:
28 feb. 2011
1 Afișari
ONG-urile ameninţă: ajungem în instanţă dacă bugetul pe 2011 al Capitalei nu va fi dezbătut public

Dan Trifu de la Platforma pentru Bucureşti, asociaţie ce cuprinde 40 de ONG-uri, spune că există contradicţii în proiectul de buget şi că, totodată, sunt menţionate sume fără o destinaţie precisă. „€œMulte direcţii primesc un buget care nu este justificat. Mai mult, foarte multe sume nu sunt justificate sau sunt foarte vag alocate. Multe sume nu au destinaţie. Ce sunt astea? Sume de rezervă? Trebuie să ştim pentru ce sunt aceşti bani. Sunt sume care au o destinaţie dubioasă, neconcludentă”, a declarat pentru B365.ro, reprezentatul ONG-urilor.

Platforma pentru Bucureşti reclamă şi modul în care a fost construit acest proiect de buget. „€œSe vede că nu s-au dezbătut problemele de buget cu specialişti adevăraţi. Că să pui nişte sunem fără destinaţie mi se pare pueril…Noi vom cere public să trecem bugetul prin dezbatere publică… dacă nu se respectă atunci vom îndeplini procedura prealabilă şi vom ajunge în instanţă”, ameninţă Dan Trifu.

Consiliului General al Municipiului Bucureşti este reunit la această oră pentru a dezbate bugetului propriu al Municipiului Bucureşti pe 2011. Primăria Capitalei are pentru 2011 un buget general de 5.108.205.000 lei (1,2 miliarde de euro), potrivit proiectului de buget afişat pe site-ul instituţiei. 30% din acest buget, adică 1,5 miliarde de lei, va fi destinat obiectivelor de investiţii proprii. Cea mai mare parte din acest buget de investiţii, respectiv 1,28 miliarde de lei va fi destinată continuării lucrărilor deja începute, în timp ce doar 25,2 milioane de lei vor fi cheltuite pentru noi obiective de investiţii, iar 208 milioane de lei pentru alte cheltuieli de investiţii între care achiziţii de imobile, dotări independente sau studii.

Cookies