ONG-urile cheamă bucureștenii în stradă, să elibereze trotuarele de mașini

23 nov. 2022
353 Afișari
ONG-urile cheamă bucureștenii în stradă, să elibereze trotuarele de mașini
FOTO: Facebook Vrem schimbare

Piața Unirii, locul unde duminică, 27 noiembrie, se strâng la manifestație bucureștenii, și zona unde de curând Primăria Sectorului 4 a transformat un trotuar în parcare cu barieră, și pentru care Poliția locală a dat amendă.

Trei asociații civice organizează duminică, 27 noiembrie, o manifestație publică în care clamează dorința de a avea trotuare sigure. Aceste organizații, care strâng în jurul lor comunități de bucureșteni, postează cu o frecvență zilnică imagini din București în care surprind ocuparea trotuarelor de către mașini.

Totodată, acestea se implică civic și sesizează autoritățile, uneori cu succes, alteori fără, să aplice legea și să elibereze trotuarele.

”Vrem trotuare libere”, ”Străzi pentru Oameni” și ”Vrem schimbare” anunță că locul de întâlnire pentru manifestație este Horoscop Unirii, duminică, 27 noiembrie, la ora 12.00.

”Socializăm și manifestăm pașnic pentru #TrotuareLibere.

Dă mai departe vestea părinților cu copii mici, bunicilor, persoanelor cu dizabilități, tuturor oamenilor care își doresc trotuare sigure.”, scriu organizațiile.

Dorința de a organiza o manifestație a plecat de la cazul parcării amplasate recent direct pe trotuar de către Primăria Sectorului 4 în Piața Unirii.

Primăria Sectorului 4 a transformat un trotuar din Piața Unirii, vizavi de Hotel Horoscop, în parcare cu barieră și a betonat o parte din spațiul verde care se afla acolo, a scris Hotnews. La sesizarea vecinilor, Poliția Locală din cadrul Primăriei Capitalei a cerut constructorului documentele în baza cărora a făcut lucrările pe spațiul verde, însă firma nu s-a prezentat și a fost amendată cu 100.000 lei.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies