ONG: Festivalul Nostalgia a trecut tăvălug prin Parcul Izvor. PMB lucrează la noul regulament privind organizarea evenimentelor în parcurile din București, anunță Horia Tomescu

03 aug. 2022
359 Afișari
ONG: Festivalul Nostalgia a trecut tăvălug prin Parcul Izvor. PMB lucrează la noul regulament privind organizarea evenimentelor în parcurile din București, anunță Horia Tomescu
ONG: Festivalul Nostalgia a trecut tăvălug prin Parcul Izvor. PMB lucrează la noul regulament privind organizarea evenimentelor în parcurile din București, anunță Horia Tomescu

A trecut aproape o lună de când festivalul Nostalgia „a trecut tăvălug” prin Parcul Izvor, iar acum autoritatea publică vrea să îndrepte lucrurile, dar apelează doar la greblă, nu și la grijă, spune Grupul de Inițiativă Civică Parcul Izvor.

Între timp, viceprimarul Horia Tomescu a anunțat că Municipalitatea lucrează la noul regulament privind organizarea evenimentelor pe domeniul public.

Festivalul Nostalgia a trecut tăvălug prin Parcul Izvor

„La aproape o lună de când festivalul Nostalgia a trecut tăvălug prin Parcul Izvor, pare că acum autoritatea publică și-a suflecat mânecile și a uitat că un spațiu verde trebuie amenajat și cu grijă, nu doar cu grebla”, spun reprezentanții Grupului de Inițiativă Civică Parcul Izvor.

ONG-ul transmite că pământul dintr-o porțiune a Parcului Izvor a fost răscolit, deși trebuia să fie curățat, iar acum chiștoace și resturi de plastic sunt amestecate cu pământ. Aceste lucrări nu sunt doar superficiale, ci și extrem de dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Totodată, într-o fotografie se pot observa ramuri de copac care nu par uscate, dar care au fost „secerate de lucrători”.

„Pe lângă problemele legate de responsabilitate legală, considerăm că aceste intervenții nu pot fi făcute în absența unor experți care să indice precis cum și ce anume trebuie tăiat din copacii din Parcul Izvor”, transmite sursa citată într-o postare publicată miercuri, 3 august, pe Facebook.

Grupul de Inițiativă Civică Parcul Izvor apreciază aparenta preocupare pentru parc, dar nu este de acord cu intervențiile brutale, pripite, care nu respectă minimele obligații față de mediu.

„Vom face demersuri pentru a solicita autorităților publice să lucreze cu responsabilitate în acest spațiu. Și vom aminti primăriei că toate cheltuielile necesare acestui demers de curățare a Parcului Izvor trebuie să îi fie imputate companiei care a organizat festivalul Nostalgia, așa cum scrie în protocolul pe care l-au semnat”, declară sursa citată.

Regulament nou pentru organizarea evenimentelor în parcurile din București

În numele mai multor grupuri civice și ONG-uri, Platforma de mediu pentru București a transmis autorităților publice o scrisoare deschisă, ce avea ca subiect organizarea de evenimente în parcurile din Capitală.

În urma acestei scrisori, viceprimarul Horia Tomescu i-a invitat miercuri, 3 august, pe reprezentații acestora la o discuție la care a participat alături de Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, împreună cu colegii și reprezentanții cu factor de decizie din subordonatele PMB.

Horia Tomescu spune că discuția a fost una constructivă și anunță că Primăria Capitalei lucrează la noul regulament privind desfășurarea evenimentelor pe domeniul public.

„A fost o discuție constructivă, din care ambele părți au avut de învățat una de la cealaltă asupra unui teme de mare interes, ce va deveni principalul subiect din noul regulament privind desfășurarea evenimentelor pe domeniul public la Municipiului București, proiect aflat în lucru în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti”, declară Viceprimarul General al Capitalei, Horia Tomescu.

Sursele foto:

  • Facebook/ Grupul de Inițiativă Civică Parcul Izvor;
  • Facebook/ Horia Tomescu.
Cookies