OneDay Live: O.Children, We Have Band si Breton concerteaza la Bucuresti

de:
15 nov. 2012
0 Afișari
  OneDay Live: O.Children, We Have Band si Breton concerteaza la Bucuresti

Dupa show-ul exploziv sustinut in vara acestui an, la a doua editie Control Day Out, londonezii O.Childrenrevin in Romania in plin turneu de promovare a noului album,  Apnea. Lansati in 2008, britanicii care si-au luat numele de la o piesa Nick Cave & the Bad Seedssi-au propus sa dovedeasca lumii intregi ca goth-rock-ul n-a murit. Primul lor album musteste de influente Joy Division, Bauhaus si Bad Seeds, insa noir-ul este perfect adaptat in contextul actual al muzicii pop, criticii comparandu-i cu inceputurile The Horrors. In mai, Tobi O’Kandi (voce), Andi Sleath (tobe), Gauthier Ajarrista (chitara) si Harry James (bass) au lansat cel de-al doilea album, la casa de discuri Deadly People. Apnea s-a bucurat de recenzii entuziaste, fiind nominalizat la premiile Artrocker de anul acesta.

 

A stylish Dalston band with hidden depths – NME

 

If Nick Cave had joined The Cardiacs rather than forming The Bad Seeds after The Birthday Party’s dissolution it may have sounded something like O.Children – Drowned in Sound

 

O.Children – Chimera (video)

http://ochildren.co.uk

 

Fanii O.Children din Romania ii pot vedea in concert vineri, 16 noiembrie, la Cluj-Napoca, in Gambrinus Pub, si sambata, 17 noiembrie, la Bucuresti, in Control Club. Show-ul de la Bucuresti va fi deschis de trupa clujeana Lights Out! Facebook event

 

We Have Bande un trio electro-pop originar din Manchester, format din Darren Bancroft si cuplul Thomas si Dede Wegg-Prosser. Cei trei s-au cunoscut in 2009, pe cand lucrau la o casa de discuri, au renuntat la slujbe ca sa-si faca o trupa, sa cante la Glastonbury si sa lanseze un album de debut apreciat de critica muzicala si public deopotriva. Este vorba de albumul WHB – lansat in 2010 de casa de discuri franceza Naïve Records – si urmat, la inceputul acestui an, de un al doilea LP, Ternion. We Have Band sunt cunoscuti si pentru remixurile dupa piese Gorillaz, Bloc Party, Micachu, Peter Bjorn and John si M83. Britanicii revin in toamna aceasta pentru a treia oara in Romania, la finalul unui lung turneu european de promovare a celui mai recent album, Ternion.

 

Aiming for Holy Ghost-esque nu-disco – Spin

 

We Have Band’s strongest moments have more in common with Metronomy than Klaxons. Ternion often shows the same gift for understatement and ability to embrace the spaces in between the sounds – Drowned in Sound

 

We Have Band – Where Are Your People (video)

http://www.wehaveband.com

 

We Have Band vor concerta vineri, 23 noiembrie, la Bucuresti, in Control Club (Facebook event) si sambata, 24 noiembrie, la Cluj-Napoca, in Gambrinus Pub.

 

Activi din 2010, cei patru membri Bretonsunt la baza producatori cu experienta bogata in cinematografie si sound-design de avangarda pentru artisti ca The Temper Trap, Penguin Prison sau Tricky. Scurt-metrajele lor, multipremiate la festivaluri de gen, sunt produse in cartierul lor general, bretonLABS, o oaza londoneza de nonconformism audio-vizual. Pe plan muzical, trupa, al carei nume este inspirat de pionierul suprarealist André Breton, are la activ trei EP-uri lansate independent, precum si un album de debut, Other People’s Problems (Fat Cat Records, 2012). Breton au concertat alaturi de Tom Vek si Ghostpoet, iar show-urile lor live sunt un melanj original de hip-hop, electronica si vizualuri filmate si editate live, de un al cincilea membru al trupei.

 

The future looks exciting if these guys are involved – NME

 

As long as Edward the Confessor is playing, you feel Breton are capable of anything – The Guardian

 

Breton – Edward The Confessor (video)

http://www.bretonlabs.com/

 

Breton vor concerta in premiera in Romania, vineri, 7 decembrie, la Bucuresti, in Control Club (Facebook event) si sambata, 8 decembrie, la Cluj-Napoca, in Gambrinus Pub.

 

Biletele pentru concertele din Control Club pot fi achizitionate si in avans, online (CC sau PayPal), direct pe pagina de Facebook Control: www.facebook.com/clubcontrol, tabul „Cumpara bilete online”.

 

Concertele O.Children, We Have Band si Breton sunt organizate de OneDay, Control Club si Gambrinus Pub (The Shelter Agency), cu sprijinul Wizzair. Partener: Radio Guerrilla

 

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie. Inceput in 2008, proiectul s-a dezvoltat pana acum in doua directii:
* online pe www.oneday.ro, printr-un spatiu de upload dedicat trupelor romanesti, si prin realizarea compilatiei OneDay Mix, o colectie de piese semnate de trupe nou-venite pe scena romaneasca, disponibila spre download gratuit pe site.
* offline prin organizarea si promovarea unei serii de concerte live cu trupe straine din noul val: Wild Beasts, Woodkid, Casiokids, Caribou, Chew Lips, The Whip, PVT, British Sea Power si altele.

Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/

Cookies