One World Romania 2011: VALEA CORLATULUI

de:
14 mart. 2011
0 afișări
One World Romania 2011: VALEA CORLATULUI

Productia romaneasca “Valea Corlatului”, in regia lui Stephane Lucon va avea premiera internatioanala in timpul One World Romania.

Regizorul filmului si-a confirmat prezenta la proiectia speciala si dezbaterea din 20 Martie, 19:00 la Noul Cinematograf al Regizorului Roman. In plus, Stephane Lucon vorbeste la conferinta de presa din 14 martie, 11:00 de la Centrul Ceh.

“Valea Corlatului” vorbeste despre un sat aflat intre Brasov si Covasna, care nu exista pe nicio harta – un sat fara nume caruia i se refuza dreptul la identitate. Majoritatea locuitorilor sunt romi, motiv pentru care localitatii i se spune „In tiganie”. Romii isi numesc asezarea „dincolo de pod”, iar autoritatile se refera la ea vorbind de „satul din valea Corlatului”.
Situatia e complicata: casele sunt situate pe teritoriul Covasnei, dar majoritatea locuitorilor au buletine de identitate la aceeasi casa, nr 104, situata in Brasov. In mod absurd, autoritatile isi paseaza una alteia atat casele, cat si proprietarii lor. Cine calca acolo descopera o comunitate obosita de vizitele recurente ale ziaristilor, dar care spera ca daca i se afla povestea, ceva se va rezolva.

Cookies