One World Romania 2011: Un film neterminat

de:
17 mart. 2011
0 Afișari
One World Romania 2011: Un film neterminat

Premii si festivaluri:
Sundance Film Festival 2010, USA
Hot Docs 2010, Canada

Synopsis
Imaginile filmului de propaganda nazista “Das Ghetto” ies la iveala la sfarsitul razboiului si constituie material de cercetare si analiza despre evreii din ghetoul din Varsovia pana nu demult, cand sunt descoperite noi role ale filmului, ce schimba perspectiva si adevarul.
Departe de a fi un autentic document al vietii obisnuite din primavara anului 1942, filmul este, de fapt, o elaborata inscenare, fara sa fie foarte limpede ce urmareste si cine se afla in spatele acestui proiect. Insa, pelicula dezvaluie un paradoxal si crud contrast intre muritorii de foame culesi morti de pe strada si asa-zisii bogati ai ghetoului, filmati in nenumarate duble si pusi sa joace anumite roluri, in conditiile in care in urmatoarele doua luni toti urmau sa fie transportati in lagarul de la Treblinka.

La discutia cu publicul vor lua parte: Membrii ai Asociatiei Evreilor Romani, Victime ale Holocaustului (Vineri, 18 Martie), Damiana Otoiu, Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti (Vineri, 18 Martie), Liviu Rotman, istoric (Luni, 21 Martie).

Titlu original: A Film Unfinished
Tara, anul: Israel, 2010
Sectiunea: Cum se (re)scrie istoria
Regia: Yael Hersonski
Durata: 88′
VO: engleza
Subtitrari: romana

Cookies