Omuleții în halate albe din stația de metrou Eroilor. Sculptura în mărime naturală care îi uimește pe călători

08 apr. 2022
18706 afișări
Omuleții în halate albe din stația de metrou Eroilor. Sculptura în mărime naturală care îi uimește pe călători

Metroul bucureștean devine încet locul unde se pot manifesta diverse forme de artă. Spațiul generos din subteran, pe unde trec zilnic mii de călători, eliberat de zonele comerciale, și-a găsit și o altă formă de exprimare. Cea unde pot expune artiștii contemporani. În acest fel, oamenii iau contact cu arta modernă.

Ultima expunere a fost realizată joi, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății. Doi eroi sanitari, în mărime naturală, așezați pe o băncuță improvizată, care par cât se poate de reali, și-au găsit locul în stația de metrou Eroilor pentru a le aminti oamenilor de lupta medicilor din timpul pandemiei de Covid-19, perioadă pe care o vrem uitată.

Sculptura care îi aparține artistului român Costin Ioniță și care se numește „Omagiu adus medicilor în lupta cu virusul SARS Cov2-Covid 19” a fost găzduită de Metrorex, în parteneriat cu Art Safari Bucharest.

„În contexul ultimilor 2 ani, în care virusul Sars CoV 2 a pus o presiune uriașă pe întregul personal medical, lucrarea semnată de Costin Ioniță își poartă astăzi scopul cu smerenie: acela de a evidenția eroismul și neîncetata muncă a personalului medical, printr-un tribut adus tuturor.”, anunță Metrorex, pe pagina sa de Facebook, care menționează că sculptura a fost expusă de Ziua Mondială a Sănătății.

Lucrări de artă la metrou au apărut în ultima jumătate de an la alte trei stații de metrou, Izvor, Timpuri Noi și Piața Romană, unde mai mulți studenți de la UNARTE și-au expus lucrări vizuale în cadrul proiectului din subteran numit Orașul M de la metrou.

Îți recomandăm să citești și

Cookies