„Omul nostru din Panama” a trimis echipe ANPC la IDM Basarab, în control. Inspectorii au găsit haine contrafăcute, cu nume celebre pe etichetă

12 oct. 2023
7030 Afișari
„Omul nostru din Panama” a trimis echipe ANPC la IDM Basarab, în control. Inspectorii au găsit haine contrafăcute, cu nume celebre pe etichetă
„Omul nostru din Panama” a trimis echipe ANPC la IDM Basarab, în control. Inspectorii au găsit haine contrafăcute, cu nume celebre pe etichetă | Sursă foto: Captură Gândul.ro

Joi, 12 octombrie 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) efectuează un amplu control în IDM Basarab, centru comercial unde sunt vândute, în mare parte, haine. Inspectorii verifică mărfurile vândute de comercianți.

Echipele ANPC au mers în control la IDM Basarab

În această dimineață, ANPC a demarat un amplu control în centrul comercial din București IDM Basarab, conform Gândul.ro. Inspectorii au început verificările încă de dimineață, în jurul orei 10:00.

În curtea centrului comercial au ajuns cel puțin 6 mașini ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. În cadrul acestui control urmează să fie verificate:

  • Actele comercianților,
  • Calitatea mărfurilor vândute.

La momentul redactării acestui articol, inspectorii încă efectuează controale în IDM Basarab. Cu toate astea, reprezentanții ANPC au precizat pentru Gândul.ro că au fost găsite multe produse ce erau inscripționate cu numele unor mărci celebre, cu toate că erau contrafăcute.

Au mai fost depistate și haine pe eticheta cărora scrie, în mod fals, că sunt confecționate din bumbac.

Pe lângă acestea, inspectorii au găsit și produce ce erau vândute fără a avea pe ele etichete cu informațiile traduce în limba română.

Au fost făcute controale și în Dragonul Roșu

La finalul lunii septembrie, ANPC a făcut controale și în Dragonul Roșu și Mega Shop, centre aflate în zona limitrofă a Capitalei. La această acțiune au participat peste 80 de comisari. În urma acestora, activitatea mai multor comercianți a fost oprită.

Pe lângă magazinele de haine și diverse obiecte, au fost verificate și zonele unde erau preparate produse alimentare. Aici au fost găsite, printre altele, următoarele nereguli:

  • Ustensile necorespunzătoare și neigienizate,
  • Frigidere cu chedere murdare,
  • Produse pe care nu era specificată data de expirare,
  • Produse neetichetate.

De asemenea, ANPC a anunțat că mai multe produse eu fost retrase de la vânzare. Motivele principale au fost că acestea erau contrafăcute sau periculoase.

Cookies