Omul de afaceri Ovidiu Tender, audiat la DNA luni seară

de:
09 feb. 2015
0 afișări
Omul de afaceri Ovidiu Tender, audiat la DNA luni seară

„Am discutat despre avionul care mi-a dispărut”, le-a spus Tender jurnaliștilor, potrivit Ziare.com. 

Numele omului de afaceri apare într-unul dintre dosarele fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, în prezent, arestată preventiv.

Ovidiu Tender a formulat, în luna ianuarie, un denunț împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef, sub forma de acțiuni, printr-un intermediar, pentru a-l favoriza în dosarul pe care îl avea la DIICOT. Omul de afaceri a susținut că, la cererea soțului și a consilierului acesteia, a înstrăinat acțiunile UPRUC Făgăraș, în schimbul obținerii sprijinului Alinei Bica, în dosarul Carom, instrumentat la DNA.

Înalta Curte de Casație și Justitie (ICCJ) a prezentat, în motivarea arestării preventive a Alinei Bica în acest dosar, care este disjuns din cel referitor la retrocedarea ilegală a unui teren din Capitala, acuzațiile lui lui Ovidiu Tender din denunț.

Pe de altă parte, un denunț împotriva Alinei Bica a fost formulat și de doi foști subalterni ai ei, de la DIICOT, care au acuzat-o că a încercat să obțină pedeapsa privind închisoarea cu suspendare pentru omul de afaceri.

Cookies