Omul de afaceri Nelu Iordache a fost ridicat de DNA de pe aeroport și dus la audieri | UPDATE

21 iul. 2021
230 Afișari
Omul de afaceri Nelu Iordache a fost ridicat de DNA de pe aeroport și dus la audieri | UPDATE
Nelu Iordache a fost ridicat de DNA de pe aeroport

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost ridicat de DNA de pe aeroport și dus la audieri. Acțiunea a avut loc miercuri, la prânz, pe Aeroportul Otopeni.

UPDATE 19:00 Omul de afaceri Nelu Iordache a fost eliberat după ce a fost audiat miercuri mai multe ore la DNA, într-un nou dosar. La ieşire, Nelu Iordache a negat că ar fi dat mită, spunând că este vorba de un dosar din 2017

Știre în curs de actualizare

Nelu Iordache a fost ridicat de DNA de pe aeroport. Omul de afaceri, care este considerat unul din „regii asfaltului”, fusese trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie și are o condamnare de 12 ani şi 6 luni de închisoare, care nu este însă definitivă.

Nelu Iordache a fost ridicat de DNA de pe aeroport. Cine este unul dintre ”regii asfaltului”

Nelu Iordache este patronul companiei Romstrade și a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. În luna martie a acestui an el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro. În acest caz, decizia nu este definitivă.

Pe de altă parte, în luna ianuarie 2020, Nelu Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina.

Nelu Iordache pleca spre Italia

Conform informațiilor oferite de stirileprotv.ro, omul de afaceri Nelu Iordache se afla într-un avion aparținând companiei Ryanair, care urma să decoleze de pe aeroportul Otopeni cu destinația Roma, Italia.

Căpitanul aeronavei a oprit zborul la cererea autorităților, anunțând că acesta are ”o problemă” cu actele.

Ulterior, Nelu Iordache a fost dat jos din avion și urcat în mașina procurorilor.

Omul de afaceri este trimis în judecată în alte 3 dosare aflate în diverse stadii pe rolul instanţelor.

Acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA

Nelu Iordache, la data faptelor asociat şi administrator al SC Bata Sky Imobiliare SA, a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar în iunie 2018, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi delapidare.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că Nelu Iordache a înregistrat în contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA, achiziţii fictive de materiale publicitare promoţionale în valoare totală de 46.356.636 lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei.

Cookies