ARHIVA B365

Omul de afaceri Marian Calotă, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Decizia în cazul lui Calotă nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa supremă, scrie mediafax.ro.

Prin decizia de vineri a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) s-a menţinut sentinţa dată, în 4 noiembrie 2013, de Tribunalul Bucureşti (TB) în cazul omului de afaceri Marian Calotă. În cadrul aceleiaşi hotărâri, de la TB, s-a dispus disjungerea în cazul fostului deputat PDL Alin Trăşculescu şi al celorlalţi trei inculpaţi, următorul termen de la Tribunalul Bucureşti având loc în 11 iulie.

În aprilie 2013, Alin Trăşculescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la spălare a banilor, delapidare şi uz de fals.

În acelaşi dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în faţa instanţei şi pe Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, spălare a banilor, delapidare, uz de fals şi asociere pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Marian Varvariche, pentru complicitate şi instigare la delapidare, complicitate la spălare a banilor, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, acuzaţi de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, complicitate la delapidare şi complicitate la spălare a banilor.

Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Silviu Trăşculescu şi Marian Valeriu Calotă au constituit o asociere pentru obţinerea de sume de bani prin traficarea influenţei, la care au aderat şi Marian Varvariche, Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan.

În cei doi ani, Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei PDLVrancea, a pretins de la Mircea Vintilescu, reprezentantul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. De asemenea, Trăşculescu a pretins şi 1,1 milioane de lei, din care a primit, prin intermediul lui Calotă, în trei tranşe, 374.000 de lei, susţin procurorii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button