Omul de afaceri Ilie Carabulea, audiat la DNA

de:
23 feb. 2016
0 Afișari
Omul de afaceri Ilie Carabulea, audiat la DNA

Ilie Carabulea, patronul societăţii Carpatica Asig SA, a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie în jurul orei 10.00 şi nu a făcut nicio declaraţie referitoare la prezenţa sa în faţa anchetatorilor, scrie news.ro

DNA face cercetări într-un nou dosar „Carpatica-ASF”, în care au fost puşi sub acuzare fostul vicepreşedinte al ASF Daniel George Tudor, fosta soţie a acestuia, senatorul Doina Tudor, şi fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian. Ancheta vizează o mită de 300.000 de euro primită de Daniel Tudor de la Ilie Carabulea, prin intermediu Doinei Tudor şi a lui Ovidiu Marian.

Daniel Tudor şi Ovidiu Marian sunt în arest la domiciliu din 20 februarie, iar procurorii DNA au cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea Doinei Tudor.

Procurorii susţin că, în perioada martie – mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat pe Daniel George Tudor să primească 200.000 de euro, din suma totală de 300.000 de euro primită de Daniel Tudor, pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze societatea de asigurări Carpatica, ce făcuse obiectul unor activităţi de control.

Cei 300.000 de euro ar fi fost daţi lui Daniel Tudor în trei tranşe, de câte 100.000 euro, o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale, Doina Anca Tudor, care cunoştea atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani, spun procurorii.

Iniţial, Daniel Tudor ar fi cerut trei milioane de euro de la omul de afaceri, tot prin intermediul lui Ovidiu Marian. După ce a primit banii, în 26 aprilie 2013, Daniel Tudor ar fi emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările acelui control, care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii, şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii.

Într-un alt dosar care a vizat activitatea societăţii „Carpatica”, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 24 aprilie 2014, pe Dan Radu Ruşanu, Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL şi SC Transcar SRL, societăţi prin intermediul cărora deţinea şi controla indirect societatea de asigurări Carpatica Asig SA, şi pe Marian Mârzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, la data faptelor membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi societatea Carpatica Asig SA.

Cookies