ARHIVA B365

Omul de afaceri Costel Comana s-a spânzurat. Sinuciderea lui, confirmată în urma autopsiei

Autorităţile din Costa Rica au anunţat că autopsia a confirmat că un român, identificat drept omul de afaceri Costel Comana, s-a spânzurat în toaleta avionului care se deplasa dinspre Bogota spre San Jose, în Costa Rica, relatează Associated Press, citat de hotnews.ro.

Biroul pentru Anchete Judiciare din Costa Rica a anunţat joi că bărbatul a murit din cauza „asfixierii prin spânzurare”. Biroul a precizat că un alt călător a declarat că românul prezenta semne de nervozitate pe durata zborului.

Costel Comana, milionar român şi unul dintre cei mai importanţi oamenii de afaceri din lumea transportului feroviar, a fost găsit mort în toaleta unui avion, în Costa Rica. Costel Comana, unul dintre asociaţii companiei Regiotrans, era acuzat de DNA pentru fapte de corupţie, între care dare de mită şi subvenţii pentru compania pe care o controla.

Costel Comana era în America de Sud de luni bune. Afaceristul era vizat de o anchetă de amploare în ţară după ce a fost acuzat de corupţie în dosarul CFR. Milionarul era împreună cu o femeie de 35 de ani, tot româncă, în avionul de pe ruta Bogota – San Jose. Cei doi nu aveau bilete de întoarcere. Zborul comercial a decolat de la Bogota la ora locală 8.01 (16.31, ora României) şi a ajuns la San Jose la ora locală 9.05 (18.05, ora României).

Femeia care îl însoţea pe Costel Comana le-a spus forţelor de ordine că bărbatul a fost vizibil nervos pe tot parcursul zborului şi că s-a dus de mai multe ori la baie. La un moment dat, femeia a adormit, iar când s-a trezit, cu 5 minute înainte de aterizare, a remarcat că omul de afaceri nu era pe scaun. S-a dus să îl caute la baie şi când a văzut că nu îi răspunde, a cerut ajutorul însoţitoarelor de bord. Acestea au descuiat uşa şi au găsit trupul neînsufleţit al românului. Poliţia din Costa Rica a demarat o anchetă.

Potrivit autorităţilor străine, milionarul Costel Comana s-a spânzurat cu şireturile de la pantofi.

Costel Comana avea 53 de ani şi era unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 30 – 32 de milioane de euro. El a ajuns în Brazilia înainte ca mascaţii să îl salte pe partenerul său de afaceri.

Asociatul său de la Regiotrans, Ganea Iorgu, a fost reținut pe 19 februarie, apoi arestat preventiv. Procurorii DNA aveau informații că Ganea Iorgu urma să fugă în Brazilia și de aceea au intervenit. De altfel, anchetatorii îl știau pe Costel Comana tot în Brazilia.

Patronii Regiotrans erau suspectați că ar fi oferit mită unor responsabili din CFR și Ministerul Transporturilor, pentru a obține subvenții ilegale, pentru compania lor care efectua transport de călători, în regim privat, pe calea ferată, informează libertatea.ro.

De altfel, în cauză a fost arestată și o șefă de serviciu din cadrul CFR, dar sunt suspectate și alte personae din Ministerul Transporturilor.

Regiotrans este controlata de doi afaceristi: Costel Comana si Iorgu Ganea. Potrivit „Top 300 Capital – Cei mai bogati romani”, acestia ocupa locurile 178 si 179, avand fiecare o avere estimata la 30-32 de milioane de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button