ȘTIRI

OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial

Comitetul de urgenţă al OMS, care s-a reunit miercuri şi joi la Geneva, consideră „în unanimitate că sunt reunite condiţiile unei urgenţe de sănătate publică la nivel mondial”, anunţă un comunicat citat de Mediafax.ro.

„Un răspuns internaţional coordonat est esenţial pentru oprirea şi regresul propagării internaţionale a Ebola”, adaugă comitetul. 

Epidemia de Ebola, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este „cea mai importantă şi cea mai gravă” din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Ea a apreciat că ţările din Africa de Vest afectate de epidemie – Liberia, Sierra Leone, Guineea şi Nigeria – „nu pot face faţă singure situaţiei” şi a cerut „comunităţii internaţionale să le furnizeze susţinerea necesară”.

Chang a adăugat că a acceptat concluziile comitetului şi a decretat această „urgenţă de sănătate publică la nivel mondial”, OMS coordonând zilnic mobilizarea internaţională în faţa Ebola. 

Comitetul a exclus impunerea unor restricţii privind călătoriile internaţionale sau comerţul internaţional. Dar a declarat că „statele trebuie să se pregătească să depisteze şi să trateze cazuri de infectare cu Ebola” şi să faciliteze evacuarea cetăţenilor lor, în special a personalului medical, care a fost expus la acest virus.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button