OMS, avertisment în pandemie: Varianta B.1.617, descoperită în India, clasată drept „îngrijorătoare”

11 mai 2021
94 afișări
OMS, avertisment în pandemie: Varianta B.1.617, descoperită în India, clasată drept

OMS, Organizația Mondială a Sănătății, a transmis, recent, un apel cu privire la varianta B.1.617 a noului coronavirus, descoperită în India, pe care o consideră drept "îngrijorătoare" după ce s-a aflat că aceasta este mult mai contagioasă.

Varianta COVID -19 descoperită în India, B.1.617, a fost clasată drept ”îngrijorătoare”, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special pentru că este mai contagioasă.

Avertisment al OMS

Doctorul Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic al luptei împotriva COVID-19 în cadrul OMS, a venit cu anunțul îngrijorător, transmite AFP.

Există informaţii că tulpina B.1.617 este mai contagioasă”, dar există, de asemenea, dovezi care sugerează că are un grad de rezistenţă la vaccinuri şi ”prin urmare o clasificăm ca o variantă care prezintă îngrijorare la nivel global’

Oamenii de ştiinţă au explicat că mai multe detalii vor fi publicate marţi în raportul epidemiologic săptămânal al agenţiei ONU, dar că sunt încă multe cercetări de făcut cu privire la această tulpină, în special prin secvenţierea crescută, ”pentru a afla măsura în care acest virus circulă” dar şi gradul de ”severitate” care atenuează eficacitatea vaccinurilor.

Variantă dublu mutantă a virusului

Guvernul indian a admis că o variantă „dublu mutantă” a virusului B.1.617 a dus la creșterea dramatică a infectărilor
Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 4.000 de persoane mor în fiecare zi din cauza COVID-19 în India, unde bilanţul total indică aproape 250.000 de decese.

Guvernul indian a recunoscut pentru prima dată că dramatica creştere a cazurilor de infectare în numeroase state ale ţării este „corelată” cu o mai mare prezenţă a variantei indiene „dublu mutantă” B.1.617, deşi nu se poate încă stabili „o legătură directă”. Un dublu mutant apare când două mutații se reunesc în același virus.

Probleme descoperite confirmă informația

Probele care conțin varianta B.1.617 au fost găsite în mai multe state care înregistrează un mare număr de infectări cu Covid-19. Din aproximativ 13.000 de probe secvențiate, peste 3.500 s-au dovedit a fi variante mutante, în opt state.

Timp de mai mult de o lună, Delhi a insistat că varianta B.1.617 nu are nicio legătură cu creșterea actuală. Oficialii au negat, de asemenea, că majorarea numărului de cazuri este legată de mutațiile britanică, sud-africană și braziliană.

Cookies