OmFest la București, în perioada 20-22 iunie. Intrare liberă la evenimentul care își propune să conecteze cât mai multe comunități | Programul pe zile

19 iun. 2023
2107 afișări
OmFest la București, în perioada 20-22 iunie. Intrare liberă la evenimentul care își propune să conecteze cât mai multe comunități | Programul pe zile
OmFest la București, în perioada 20-22 iunie. Intrare liberă la evenimentul care își propune să conecteze cât mai multe comunități | Programul pe zile. Sursa foto: Facebook/ OmFest

OmFest începe marți, 20 iunie 2023, în București, de Ziua Monială a Refugiatului. Aceasta este a V-a ediție a evenimentului care își propune să conecteze cât mai multe comunități (etnice, religioase, sociale și nu numai) din Capitală prin intermediul activităților artistice.

Organizatorii anunță că intrarea este liberă, dar menționează că unele evenimente necesită înscriere în prealabil.

OmFest la București

În prima zi vom prezenta în premieră videoclipul celei mai noi piese realizată de EMAA împreună cu copii refugiați, iar programul festivalului mai conține proiecții de film, concerte, ateliere și dialoguri culturale între refugiați, migranți și publicul bucureștean, transmite Asociația ActivRandom.

OmFest își propune să ofere oportunități participanților de a afla despre diferitele credințe, religii și obiceiuri celebrate de copiii și adulții care au găsit în București o nouă casă. Pagina de Facebook a evenimentului poate fi văzută AICI.

Toate evenimentele din cadrul festivalului au intrare liberă.

Programul pe zile

Marți, 20 Iunie 2023 – Locație: Manasia Hub

  • 16:30 – 18:00 – Atelier de DJ-ing susținut de David Hughes
  • 18:30 – 20:00 – Deschiderea OmFest – Vernisaj de fotografie și Lansarea unei melodii, parte din proiectul „Refugiații și migranții își spun poveștile prin fotografie și muzică”. Concept de topictureastory & Emaa. Susținut de Global Records și Kiss FM România
  • 20:30 – 22:00 – Proiecție de film – Tori et Lokita – un film de Jean Pierre și Luc Dardenne, (producție Franța-Belgia). Susținut de Asociația Copacul cu fapte bune. Locație: CINEMATECA EFORIE Informații, AICI.

Miercuri, 21 Iunie 2023 – Locație: Manasia Hub

  • 16:30 – 18:00 – Atelier de pictură pentru copii. Susținut de Asociația Acsis
  • 18:30 – 20:00 – Dialog cultural cu muzicienii (care vor susține ulterior un concert)
  • 20:00 – 22:00 – Concert Mohamad Zatari Trio & Mara Halunga și Cauê De Marinis Project. Susținut de CNRR (Consiliul Național Roman pentru Refugiați) în parteneriat cu UNHCR (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați). Informații, AICI.

Joi, 22 Iunie 2023

  • 10:30 – 12:00 – Vizită la Palatul Parlamentului. *Tur educațional ghidat de Cătălin Teniță, deputat REPER de București

Următoarele două eveniment se vor desfășura la Manasia Hub:

  • 16:30 – 18:00 – Atelier de pictură în acuarelă „Colors of Ukraine” coordonat de Elya Mayorchikova. Susținut de CNRR (Consiliul Național Român pentru Refugiați). Acces gratuit pe bază de înscriere (locuri limitate), AICI.
  • 18:30 – 20:00 – Despre sărbătoarea Newroz, dansuri și muzică kurdă, coordonat de Gülan Kamalak. Susținut de CNRR (Consiliul Național Român pentru Refugiați). Acces gratuit pe bază de înscriere (locuri limitate), AICI.
  • 20:30 – 22:00 – Proiecția filmului „The swimmers” urmată de discuție. Susținut de UNHCR (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați)
Sursa foto: Asociația ActivRandom
Sursa foto: Asociația ActivRandom
Cookies