ARHIVA B365

Omar Hayssam, audiat la DNA în dosarul IPRS Băneasa. Sirianul a refuzat să facă declaraţii

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în cadrul procedurii de privatizare a fostei Întreprinderi de Piese Radio şi Semiconductor Băneasa au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea societăţii, informează Mediafax.

IPRS Băneasa a fost înfiinţată în 1962. În septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 acţiuni al întreprinderii a fost cumpărat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlată de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Băneasa şi-a încetat activitatea.

Omar Hayssam a părăsit sediul DNA printr-o ieşire specială. Audierea sa a durat aproximativ 40 de minute. Potrivit unor informaţii, Hayssam a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor şi a cerut un avocat, scrie rtv.net

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul „Volvo” şi fraude în cauza „Foresta Nehoiu”, sirianul fiind judecat în alte două dosare, pentru fuga din România şi pentru delapidare. În cele cinci dosare anchetele au fost făcute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Omar Hayssam, care a fost adus în urmă cu o săptămână în România, se află în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova, începând de marţi, pentru a-şi ispăşi mai multe condamnări. Sirianul, condamnat pentru terorism, a părăsit, vineri, închisoarea, pentru a răspunde în faţa procurorilor DNA pentru privatizarea IPRS Băneasa, în cadrul căreia s-au depus acte care s-au dovedit a fi false privind o firmă reprezentată de Omar Hayssam.

Vezi aici Cum arăta teroristul numărul 1 al României, Omar Hayssam, când a fost adus în ţară. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button