ARHIVA B365

Omar Hayssam a ajuns în România dintr-o închisoare din Irak

Sirianul Omar Hayssam ar fi ajuns în România dintr-o închisoare irakiană, şi nu din Siria, scrie Vocea Rusiei, citat de realitatea.net.

„Siria nu are nicio legătură cu persoana şi soarta acestui terorist. Din informaţiile pe care le am, el era ţinut la o închisoare din Irak şi de acolo a fost transferat în România.”, a declarat Directorul agenţiei de presă SANA (agenţia de stat a Siriei), Ahmed Daua, a declarat pentru site-ul postului public de radio Vocea Rusiei.

Mai mult, Vocea Rusiei citează şi un general sirian, Hasan Hasan, care susţine că nu a auzit de existenţa lui Hayssam.

„Suntem întotdeauna deschişi să cooperăm cu alte state în domeniul luptei cu terorismul. Dacă o asemenea predare ar fi avut loc, am fi ştiut despre acest lucru. În cazul teroristului român nu am o asemenea informaţie. Mai mult, am aflat de la dumneavoastră despre existenţa lui Omar Haysam”, a declarat generalul.

Deşi publicat pe site-ul Vocea Rusiei, postul public de radio menţionează în mod explicit că nu răspunde pentru informaţiile publicate în acest articol

„Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele”, precizează site-ul.

Ce a spus Traian Băsescu despre capturarea sirianului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu confirmă că Omar Hayssam a fost preluat din Siria, nici că a fost repatriat cu un avion al Armatei Române şi nici că a fost repatriat în baza unui acord de extrădare.

„Nu confirm, repet, nu confirm că Omar Hayssam a fost preluat din Siria. De asemenea, nu confirm că a fost repatriat cu un avion al Armatei Române şi nu confirm că a fost repatriat în baza unui acord de extrădare”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să precizeze că lipsa informaţiilor are la bază „motive de securitate”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button