Omagiu Geometriei, expus în pasajul de la Universitate. FOTO

de:
03 nov. 2011
3 Afișari
Omagiu Geometriei, expus în pasajul de la Universitate. FOTO

Monumentul realizat din metal şi marmură înfăţişează cele trei forme geometrice: triunghiul echilateral, cercul şi pătratul. Potrivit artistului Răzvan Mihăescu monumentul este un simbol al inventivităţii minţii umane.

„Singurele forme inventate de mintea umană sunt cele trei forme abstracte şi perfecte: triunghiul echilateral, pătratul şi cercul. Toate celelalte sunt preluări din natură şi perfecţionări. Acest monument este un simbol al minţii umane, al inventivităţii, pentru că cele trei forme reprezintă chintesenţa minţii umane”, spune artistul Răzvan Mihăescu.

Monumentul expus în pasajul de la Universitate cântăreşte 700 de kilograme. Artistul a lucrat două luni la realizarea monumentului şi zece ani la întregul proiect.

Este a doua lucrare realizată de Răzvan Mihăescu care este expusă în spaţiul public din Bucureşti. Un bust al poetului Grigore Vieru realizat de artist este expus în Parcul Herăstrău. De asemenea, Răzvan Mihăescu a câştigat concursul pentru realizarea unui portdrapel înalt de 25 de metri care va fi expus în Capitală.

Cookies