Olimpicii de la Vianu, medaliaţi la „cea mai grea” olimpiada internaţională-Zhautykov din Kazahstan

de:
21 ian. 2015
9 Afișari
Olimpicii de la Vianu, medaliaţi la

Recent, şase elevi ai liceului „Tudor Vianu” din Capitală s-au întors acasă cu medalii de la Olimpiada Zhautykov din Kazahstan. Astfel, la concursul de matematică, au câştigat medalii Andreea Dima (bronz), Alex Valentin Dicilea (bronz) şi Tudor Dimitrie Popescu (bronz).

La informatică, s-au întors acasă cu medalii Paul Gramatovici (bronz) şi Teodor Ionescu (argint), în timp ce la concursul de la fizică, Monica Dobrinoiu s-a întors cu o medalie de bronz.

Elevii de la Vianu spun despre olimpiada Zhautykov spun că este cea mai grea la care au participat până acum şi că cei mai de temut competitori sunt ruşii, fiind recunoscuţi la nivel mondial ca fiind cei mai buni la olimpiadele internaţionale la matematică, fizică şi informatică, potrivit adevarul.ro.

Colega sa mai mică de vârstă, Andreea Dima, spune că „a fost o experienţă unică mai ales că a fost prima participare la un concurs internaţional. Am avut emoţii mai ales în prima zi”, a spus ea. Din păcate, tinerii nu prea au putut comunica cu ceilalţi concurenţi fiindcă majoritatea vorbeau numai rusă, şi foarte puţină engleză, chiar întrebările din teste erau traduse din ruseşte în engleză şi erau traduse prost. „Ne-am înţeles mai bine cu sârbii şi bulgarii”, au râs copiii.

Ei spun că s-au pregătit pe tot parcursul anului, şi au învăţat mai multă materie fiindcă este un concurs mai greu. Întrebaţi cum sunt problemele de la olimpiadă în comparaţie cu problemele pe care le rezolvă un elev normal la clasă, ei au spus că sunt „altă mâncare de peşte”. „E altă materie, e cu totul diferit”, a spus Dicilea.

Cookies