ȘTIRI

Olanda va continua să se opună aderării României la Schengen, spune ambasadorul Matthijs van Bonzel

„România nu era pregătită în momentul aderării. Era pregătită din multe puncte de vedere, dar nu în cele esenţiale. Vorbesc aici de legislaţie, de sistemul judiciar, de funcţionarea lui, de eficienţă şi imparţialitate în modul de aplicare a legilor, de corupţia instituţională. În acest moment, aderarea nu este susţinută de Parlamentul olandez pentru că Parlamentul nu consideră că România a implementat toate cerinţele iniţiale pentru a deveni stat membru al Uniunii Europene”, a declarat MATTHIJS VAN BONZEL, ambasadorul regatului Ţărilor de Jos în România, conform realitatea.net.

În cei peste trei ani de când se află la Bucureşti, diplomatul olandez recunoaşte că a observat progrese importante în special în reforma sistemului judiciar şi a luptei anticorupţie. Dar sunt şi alte domenii care au nevoie de îmbunătăţiri, în special în economie.

„Pentru România este important să devină o ţară dezvoltată complet, o economie competitivă și modernă integrată total în Occident. Odată ce va atinge aceste obiective, România va fi un membru valoros, o bijuterie în spaţiul comunitar. România vine cu avantaje de care ceilalţi nu dispun. Vorbesc aici despre turism, despre internet, despre software, despre personal calificat vorbitor de limba engleză, despre un mod de comunicare propriu latinilor şi despre un suflu nou”, spune MATTHIJS VAN BONZEL. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button