ARHIVA B365

Ofițer din Poliția Capitalei, reținut de DNA

Iulian Voicu, subcomisar în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 19 Poliție, va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, Iulian Voicu, în calitate de subcomisar de poliție, în perioada 6 — 16 februarie, a pretins și a primit de la o persoană, martor denunțător, suma de 600 euro, în schimbul căreia i-a acordat ajutor fratelui acesteia, în scopul împiedicării executării unei pedepse privative de libertate.

Concret, ofițerul de poliție a anunțat-o pe martoră că fratele ei este urmărit general și internațional, atenționând-o totodată că acesta să nu revină în țară, întrucât vă fi reținut și predat organelor de poliție. De asemenea, Voicu a sfătuit-o pe martoră să nu comunice prin telefon cu fratele ei decât într-o manieră codificată, întrucât discuțiile telefonice sunt interceptate și există posibilitatea localizării acestuia”, susțin procurorii.

DNA precizează că, în perioada 6 — 23 februarie, Iulian Voicu le-a creat aparența unor persoane, martori denunțători, că ar avea influență asupra unor funcționari publici în competența cărora intră aprobarea transferului unei persoane private de libertate la un anumit centru de reținere și arestare preventivă la alt centru, ambele aflate pe raza Poliției Capitalei.

În acest scop, Iulian Voicu a pretins, marți, pentru sine și funcționarii față de care a afirmat că are influență suma de 3.000 de euro, din care a primit efectiv 1.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button