Site-ul este deţinut de Hillside (Sports) LP şi Hillside (Gaming) LP, cu sediul în Gibraltar.
Firmele ar fi trebuit, conform legii, să blocheze accesul jucătorilor români la platforma de pariuri începând cu data de 11.09.2015. Au continuat, însă, să exploateze site-ul de pariuri şi după această dată, în mod ilegal, fără licenţă, încălcând, astfel, legea, informează economica.net.
Conform unor surse din Poliţie, plângerea penală formulată de ONJC a fost trimisă autorităţilor de urmărire penală pentru cercetări, şi acuză proprietarii bet365 că au creat un prejudiciu de aproape 665.000 de lei bugetului de stat. În plus, susţine instituţia, a fost creat un grav pericol social, rezultând un total de 45.438 de contravenienţi (români care au pariat pe un site fără licenţă), iar operatorii de jocuri de noroc care deţin platforma au dobândit sume necuvenite în valoare de 36 de milioane de lire sterline.
Plângerea penală a fost transmisă Inspectoratului General al Poliţiei Române, care a înaintat-o Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru efectuarea cercetărilor în cauză, sub supravegherea Parchetului.
Piaţa românească a pariurilor online funcţiona fără un cadru legislativ, fapt corectat recent prin modificările legislative de rigoare de ONJC. Practic, firmele care operează site-uri de pariuri au intrat în legalitate, graţie acestor modificări ale legii, începând cu 1 iulie.
Din taxele din urmă din ultimii cinci ani, perioadă în care operatorii de site-uri de pariuri s-au aflat, conform legii, în ilegalitate, ONJC a adus la bugetul de stat 63 milioane de euro.