Oficial rus: Într-un război nuclear, am distruge țările NATO într-o jumătate de oră

10 mai 2022
478 Afișari
Oficial rus: Într-un război nuclear, am distruge țările NATO într-o jumătate de oră
 Oficial rus: Într-un război nuclear, am distruge țările NATO într-o jumătate de oră | Foto simbol. Sursa: Unsplash

Moscova folosește retorica nucleară încă din primele zile ale invaziei din Ucraina, iar primul care a făcut asta a fost chiar Vladimir Putin, care anunța, la începutul războiului, că a ordonat punerea în stare de alertă a forțelor nucleare rusești.

De-atunci, și Putin, și alți lideri de la Moscova au mai invocat, în diferite momente, capacitatea nucleară a Federației Ruse.

O nouă declarație în retorica nucleară este făcută acum de șeful  agenției spațiale ruse Roskomos, Dmitri Rogozin.

Rogozin: Totuși, războiul nuclear ar afecta starea Pământului nostru

Potrivit Rzeczpospolita, Rogozin a spus că, în cazul unui război nuclear, Rusia ar distruge țările NATO în jumătate de oră.

Șeful agenției spațiale rusești a făcut afirmația pe contul său de Telegram. După ce a declarat că ar fi nevoie de puțin de doar 30 de minute pentru a distruge statele NATO în cazul unui război nuclear, Rogozin a mai zis că Rusia nu poate permite un astfel de război, „deoarece consecințele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea Pământului nostru”.

În plus, șeful Roskosmos numește explicit război conflictul din Ucraina. Un război pe care Vladimir Putin l-a negat constant și despre care a spus – și a impus să se spună – că este “doar” o  „operațiune militară specială”.

„NATO e în război cu Rusia, doar că nu recunoaște”

Acum, Rogozin declară că “operațiunea” a  depășit „cu mult sensul și geografia sa inițiale”  și numește invazia în Ucraina  „un război pentru adevăr și pentru dreptul Rusiei de a exista ca stat unic și independent”.

Dmitri Rogozin a mai spus că țările NATO sunt în război cu Rusia, doar că „ Alianța nu a anunțat acest lucru”. Drept urmare, a conchis el, Rusia va trebui să „învingă acest inamic mai puternic din punct de vedere economic și militar” cu mijloace armate convenționale.

Șef al Agenției Spațiale ruse din 2018, Dmitri Rogozin a fost prim-vicepremier însărcinat cu industria de apărare, dar a fost și ambasadorul Rusiei la NATO.

Cookies