Oficial Pfizer: Oamenii vor avea nevoie de un rapel al vaccinului în decurs de 12 luni după ce s-au vaccinat

16 apr. 2021
253 afișări
Oficial Pfizer: Oamenii vor avea nevoie de un rapel al vaccinului în decurs de 12 luni după ce s-au vaccinat

Albert Bourla, directorul general al companiei farmaceutice Pfizer, a declarat că oamenii vor avea nevoie de un rapel al vaccinului în decurs de 12 luni după ce s-au vaccinat.

Directorul Pfizer precizează că este posibil să fie nevoie ca oamenii să fie vaccinaţi anual pentru coronavirus, declarația venind în contextul în care cercetătorii încă nu ştiu cât durează protecţia împotriva virusului, după ce cineva a fost complet vaccinat.

 

”Un scenariu probabil este acela că va fi probabil necesară a treia doză, undeva între şase şi 12 luni şi apoi, ulterior, va exista o revaccinare anuală, dar toate acestea trebuie confirmate. Şi, din nou, variantele vor juca un rol cheie ”, a declarat Bourla pentru CNBC.

Pfizer a afirmat la începutul acestei luni că vaccinul său pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 91% în protejarea împotriva coronavirusului şi de peste 95% împotriva formelor grave de boală până la şase luni după a doua doză.

Vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea a lui Pfizer, s-a dovedit a fi extrem de eficient la şase luni. Datele Pfizer s-au bazat pe un număr de peste 12.000 de participanţi vaccinaţi.

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat miercuri, pentru CNBC, că și compania pe care o conduce speră să aibă un vaccin de rapel pentru vaccinul său cu două doze, disponibil în toamnă.

 

Cookies