OFICIAL:Metroul Drumul Taberei, declarat eligibil de Comisia Europeană. Va primi toţi banii necesari

de:
07 aug. 2013
0 Afișari
OFICIAL:Metroul Drumul Taberei, declarat eligibil de Comisia Europeană. Va primi toţi banii necesari

Proiectul Magistralei 5 de Metrou Drumul Taberei – Eroilor a fost declarat eligibil de către Comisia Europeană şi poate primi de la Finanţe toţi banii necesari pentru a se derula conform programului, scrie Economica.net.

La mijlocul lunii iulie, italienii de la Astaldi aveau înregistrate întâzieri mari la Metroul de Drumul Taberei, motivând Metrorex că au şi ei probleme cu banii necesari finanţării lucrărilor specifice. Însă, în acest an şi anul următor finanţarea lucrărilor este asigurată.

„Joia trecută(1 august – n.r.) a venit răspunsul oficial de la Comisia Europeană privind acceptul acesteia de a introduce Metroul de Drumul Taberei pe lista proiectelor cu finanţare POS-T (…) . Peste o lună, în 7 septembrie, începe săparea tunelului de la metrou de către cele două scuturi (frezele gigantice denumite Varvara şi Filofteia). Avem banii asiguraţi lucrărilor, deja constructorii au adus 8 basculante cu echipamente necesare săpăturilor”, a arătat directorul Metrorex Aurel Radu.

Odată proiectul inclus pe POS-T (Programul Operaţional Sectorial pe Transport), statul poate finanţa direct lucrările, urmând să-şi deconteze banii de la UE.

Potrivit directorului Metrorex, frezele sunt deja în pământ la Academia Militară. De acolo începe săparea tunelului spre Drumul Taberei. Nu se va lucra concomitent. Prima freză sapă timp de două săptămâni dupa care se opreşte şi-i urmează a doua.

În total, este vorba de patru miliarde de euro ce ar putea fi accesați, dacă autoritățile române își vor face treaba așa cum trebuie. Între proiectele ce ar urma să fie finanțate din banii europeni se numără, pe lângă autostrăzi, și magistrala M5 de metrou, către Drumul Taberei, dar și magistrala M4, Parc Bazilescu – Străulești. 

Cookies