Oficial: Data la care va fi dat în trafic Pasajul Domnești, primul mare giratoriu suspendat realizat pe Centura Capitalei

12 aug. 2022
43319 Afișari
Oficial: Data la care va fi dat în trafic Pasajul Domnești, primul mare giratoriu suspendat realizat pe Centura Capitalei

Pasajul Domnești este primul mare pasaj de tip giratoriu suspendat ce va fi finalizat pe Centura Capitalei, dintr-un număr de trei, și urmează să fie deschis în noiembrie, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu. Data exactă pentru a fi dat în trafic este de 15 noiembrie 2022.

Șoseaua de Centură a Bucureștiului se află de câțiva ani într-un proces amplu de modernizare. Pe lângă lucrările de lărgire a drumului, Centura de Sud a Capitalei va avea nu mai puțin de trei pasaje rutiere, sub forma unor sensuri giratorii suspendate: pasajul Domnești, pasajul Berceni și pasajul Olteniței-Popești Leordeni.

Cele trei pasaje au fost construite în formă giratorie pentru a se putea ocoli și linia de cale ferată lipită de actuala centură.

Pasajul Domnești: stadiul lucrărilor la mijlocul lui august 2022

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Scrioșteanu, anunță că s-a finalizat montarea ultimelor elemente prefabricate la rampa de urcare dinspre Bragadiru, rampa de coborâre spre Chiajna și continuă această activitate la ultimele două rampe: urcare spre Bucuresti, respectiv urcare/coborâre spre și dinspre Domnești. De altfel, a avut loc ultima turnare a betonului la inelului central, pe zona rosturilor de dilatare și a început realizarea bazinelor pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului dinspre București.

În prezent, alte lucrări care continuă sunt:

  • armarea, cofrarea și turnarea grinzii de coronament la rampele urcare/coborâre spre și dinspre Chiajna, rampa de urcare dinspre București și rampa de urcare dinspre Bragadiru.
  • montarea parapetului metalic de protecție pe toate zonele pasajului.
  • armarea, cofrarea și turnarea trotuarului la rampa de urcare dinspre Chiajna, rampa de coborâre spre București și la rampa de urcare spre Bragadiru.
  • montarea balustradei pietonale pe mai multe zone ale pasajului.
  • montarea stâlpilor pentru iluminat.
  • realizarea rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.

Pasajul Domnești va avea o lungime de 536 metri, iar contractul în valoare de 91.5 milioane de lei a fost semnat în 2017.

Pasajul de la Berceni va fi al doilea pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei după cel de la Domnești. Lucrările la acest pasaj ar trebui să se finalizeze tot anul acesta.

Și pasajul Olteniței este în graficul asumat de antreprenor și va fi dat în trafic la finalul acestui an, au precizat autoritățile.

Îți mai recomandăm și:

Cookies