Oficial | Data exactă când va fi deschis al doilea pasaj de pe Bd. Theodor Pallady din Sectorul 3

24 dec. 2022
12907 Afișari
Oficial | Data exactă când va fi deschis al doilea pasaj de pe Bd. Theodor Pallady din Sectorul 3

Al doilea pasaj rutier din Sectorul 3, început la finalul anului 2022 pe Bulevardul Theodor Pallady, va fi dat în circulație la 1 mai 2023, înainte de sezonul estival, anunță primarul de sector Robert Negoiță. Acest pasaj se va afla în dreptul zonei comerciale (zona Teclu) care include și magazinul IKEA de pe Theodor Pallady.

Primarul Robert Negoiță spune că acest cel de-al doilea pasaj rutier va degaja traficul în zona comercială a Sectorului 3 aflată pe bulevardul Theodor Pallady.

„Acest pasaj, împreună cu cel aflat la ieșirea spre Autostrada Soarelui, vor facilita accesul tuturor șoferilor care vor să nu piardă timp și combustibil în trafic mai ales în sezonul estival. Pasajele vor supratraversa zona comercială și vor face extrem de facilă ieșirea și intrarea din sector chiar din această vară când vom merge la mare. Îmi doresc să terminăm aceste lucrări la 1 mai anul viitor, știu că este un plan ambițios însă cred că este realizabil dacă ne ajută și vremea în această iarnă”, a explicat Primarul Sectorului 3.

Proiectul început în această zonă include construirea a două pasaje rutiere (unul dintre acestea aflat deja într-un stadiu avansat de construire), amplasate pe direcția carosabilului actual al bulevardului Theodor Pallady, pe fiecare sens de deplasare și anexele acestuia. În plus, se va amplasa o construcție decorativă tip „VORTEX” dotată cu instalație de iluminat. Pasajele vor reduce timpul petrecut în trafic și implicit vor reduce nivelul de poluare cu gaze de eșapament.

Pasajul, iluminat arhitectural. Proiectul mai conține și o actualizare a soluției tehnice prin optimizarea suprastructurii în zona pasajului și a rampelor și realizarea unui sistem de arcade metalice pe care se vor monta atât lămpile pentru iluminat, cât și un sistem de iluminat arhitectural pe baza de benzi LED.

Primul pasaj început pe Bulevardul Theodor Pallady este în apropiere de ieșirea pe A2

Primăria Sectorului 3 a demarat în aprilie, în regie proprie, construirea unui pasaj rutier suprateran în zona intersecției bulevardului Theodor Pallady cu Drumul între Tarlale, din apropierea ieșirii pe Autostrada Soarelui (A2).

Concret, Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran care va fi amplasat central, între sensurile de circulație existente. Amenajarea la sol va cuprinde în principal rescructurarea intersecției de tip sens giratoriu și zonele de racordare a rampelor la bulevardul Theodor Pallady, cu amenajările corespunzătoare. De asemenea, prin proiect se propune și reamenajarea sensului giratoriu de la intersecția bulevardului Theodor Palllady cu strada Baltă Albina, pentru a asigura o fluență maximă a traficului către și dinspre Autostrada A2.

Îți recomandăm și:

Cookies