OFICIAL: Cum pot veni de Paște în ţară românii din Diaspora. Ce condiții există

11 apr. 2021
188 Afișari
OFICIAL: Cum pot veni de Paște în ţară românii din Diaspora. Ce condiții există

Lucian Bode, Ministrul de Interne, a explicat cum pot veni de Paște în ţară românii din Diaspora și cum pot scăpa de restricțiile privind carantina sau izolarea.

Cum pot veni de Paște în ţară românii din Diaspora. Ministrul de Interne Lucian Bode a readus aminte românilor cum se vor desfăşura slujbele de Paşte. Acesta a precizat și modalitatea prin care cei plecați peste hotare pot petrece sărbătorile alături de familie.

Ministru a clarificat problema carantinării sau izolării celor care vin din Diaspora, mai ales că lista galbenă cuprinde multe țări în care muncesc români.

Lucian Bode a declarat că români vor putea să meargă la biserică, restricţiile fiind suspendate în noaptea de Înviere doar pentru cei care vor să participe la slujbă, dar nu prevede probleme în acest sens, pentru că oamenii nu au unde să meargă în altă parte, din moment ce restaurantele şi cluburile sunt închise.

Cum pot veni de Paște în ţară românii din Diaspora

Lucian Bode a clarificat, la PrimaTV, și problema venirii românilor din Diaspora:

„Dacă eşti vaccinat cu ambele doze, nu vei avea nicio restricţie. Dacă nu ai un test PCR negativ, trebuie să știi că intri în carantină 14 zile. Dacă ai un test negativ în ultimele 72 de ore, vei intra în carantină la domiciliu sau la adresa pe care tu o indici. În condițiile în care ai făcut vaccinul și a doua doză și din momentul rapelului au trecut minim 10 zile poți să vii în România, nu vei avea nicio restricție. Vei avea de respectat măsurile pe care le respectă toți românii.”, a spus Ministrul de Interne.

Lucian Bode a explicat și faptul că în minivacanța de Paște cluburile de pe litoral vor fi închise și a răspuns și la întrebarea dacă o să purtăm mască pe plajă.

Cookies