OFICIAL DOCUMENT | Bucureștiul, în scenariul roșu de la miezul nopții. Certificatul verde devine obligatoriu

24 sept. 2021
398 afișări
OFICIAL DOCUMENT | Bucureștiul, în scenariul roșu de la miezul nopții. Certificatul verde devine obligatoriu
Cerificat verde OBLIGATORIU la intrarea în mall-uri, restaurante și hoteluri. Intrare liberă în supermarketuri și biserici

Bucureștiul intră oficial în scenariul roșu pe 25 septembrie, de la ora 00.00, a decis Comitetul Municipal al situațiilor de urgență București, după o lungă ședință ținută vineri la Prefectură.

Certificatul verde va fi obigatoriu în Capitală, începând de sâmbătă, 25 septembrie

Comitetul Municipal al Situațiilor de Urgență București a decis vineri că începând de sâmbătă, 25 septembrie, va intra în vigoare obligativitatea prezentării certificatului verde la restaurante, evenimente private, cinematografe, săli de spectacole, piscine și săli de fitness.

Toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani trebuie să prezinte documentul care atestă dacă sunt vaccinate, au trecut prin boală sau sunt testate negativ, dacă vor să meargă în Capitală în spațiile enumerate.

Autoritățile locale din București au implementat astfel măsurile din hotărârea de guvern care a intrat în vigoare luni, 20 septembrie, privind condiționarea prezenței la evenimente publice sau private de prezentarea cerificatului verde, în localitățile unde rata de incidență este în 3 și 6 la mia de locuitori.

Bucureștiul a depășit pragul de 3 la mia de locuitori miercuri, 22 septembrie, însă intrarea în scenariul roșu a fost recunoscută oficial, de Prefectura Capitalei, vineri, 24 septembrie.

Măsurile care se aplică după ce rata de infectare trece de 3 la mia de locuitori:

  • Obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, precum şi pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ.
  • Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestora.
    Restaurantele şi cafenele aflate în interiorul clădirilor, precum şi terasele pot fi ocupate până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi numai în intervalul orar 5,00-2,00, iar activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în acelaşi interval orar. Clienţii vor trebui să facă dovada vaccinării împotriva COVID sau să prezinte rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. Va fi, totodată, permis şi accesul persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie, care vor face dovada vaccinării, a unui test negativ ori care au trecut prin boală.
  • Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoane.
  • Este permisă activitatea în săli de sport şi/sau fitness, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp de persoană, şi activitatea în locurile de joacă pentru copii în spaţii închise, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi numai în intervalul orar 5:00-24:00.

Documentul ce include toate restricțiile ce intră în vigoare din această seară poate fi descărcat de AICI

Tags:
Cookies