Oficial afgan: Al-Qaeda pregăteşte atacuri majore împotriva Europei şi Statelor Unite

de:
13 apr. 2016
0 Afișari
Oficial afgan: Al-Qaeda pregăteşte atacuri majore împotriva Europei şi Statelor Unite

„Al-Qaeda continuă să fie o ameninţare majoră pentru Afganistan; organizaţia teroristă se regrupează şi pregăteşte atacuri majore”, a declarat Masoom Stanikzai, ministrul afgan al Apărării în exerciţiu, conform mediafax.ro.

„Membrii Al-Qaeda sunt foarte activi. Depun eforturi intense în secret şi pregătesc atacuri mai mari”, atrage atenţia oficialul afgan.

Distrugerea unei baze Al-Qaeda din provincia afgană Kandahar, în care erau circa 150 de combatanţi, a forţat organizaţia teroristă să se regrupeze, afirmă generalul american Jeff Buchanan, adjunctul şefului Statului Major al forţelor SUA din Afganistan.

„Anul trecut, existau estimări că în Afganistan erau 50-100 de membri Al-Qaeda, dar doar în tabăra din Kandahar s-au dovedit a fi fost 150”, atrage atenţia oficialul militar american.

Un oficial din cadrul Pentagonului a explicat că doar în Afganistan ar putea fi cel puţin 300 de coordonatori ai organizaţiei teroriste, în afara militanţilor şi simpatizanţilor.

„Sunt mii de membri Al-Qaeda şi suntem preocupaţi de ce sunt capabili să facă. Principalul obiectiv al reţelei teroriste rămâne atacarea Occidentului”, precizează oficialul de la Pentagon, care a preferat să rămână anonim.

Organizaţia teroristă Al-Qaeda, activă în zonele tribale din Pakistan şi în sudul Afganistanului, este în concurenţă cu reţeaua teroristă Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak. Al-Qaeda a revendicat atentatele comise în septembrie 2001 în oraşele americane Washington şi New York.

Cookies