Ofertă de asistență juridică pentru bucureștenii fără apă caldă și căldură. FACIAS: Oamenii trebuie să fie despăgubiți pentru apa rece plătită la preț de apă caldă

25 iul. 2023
450 Afișari
Ofertă de asistență juridică pentru bucureștenii fără apă caldă și căldură. FACIAS: Oamenii trebuie să fie despăgubiți pentru apa rece plătită la preț de apă caldă
Ofertă de asistență juridică pentru bucureștenii fără apă caldă și căldură. FACIAS: Oamenii trebuie să fie despăgubiți pentru apa rece plătită la preț de apă caldă | Sursă foto: Facebook-PMB

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anunțat că oferă sprijin juridic asociațiilor de proprietari din București care au avut probleme cu apa caldă sau căldura în sezonul rece.

FACIAS oferă asistență juridică asociațiilor de proprietari din București

În data de 15 iunie 2023, FACIAS a anunțat că dă în judecată Primăria Capitalei și Termoenergetica pentru că nu a remediat problemele sistemului de termoficare din București.

Prin acțiunea în instanță se dorește ca cele două să fie oblicate să înlocuiască, în regim de urgență, conductele din oraș.

Astăzi, 25 iulie 2023, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor a transmis că va oferi sprijin juridic tuturor asociațiilor de proprietari din Capitală. Astfel că, se dorește realizarea unei acțiuni comune.

Prin intermediul acesteia, bucureștenii vor putea cere despăgubiri pentru nerespectarea obligația de a furniza:

  • Apa caldă de consum,
  • Agentul termic în sezonul rece.

Fără căldură și apă caldă, locuitorii Bucureștiului suferă de pe urma incompetenței și nepăsării celor care ar trebui să le asigure aceste servicii esențiale. Suntem conștienți că împreună suntem mai puternici, tocmai din acest motiv facem apel către toate asociațiile de proprietari să ni se alăture în demersul nostru de a cere răspunsuri și acțiuni concrete de la cei responsabili.

Conform FACIAS, PMB și CMTEB au obligația de a furniza apa caldă pe tot parcursul anului. Aceasta trebuie să aibă o temperatură de cel puțin 55 de grade Celsius, la momentul intrării în bloc.

Cu toate astea, din cauza avariilor ce au tot apărut la rețeaua de termoficare din București, oamenii au fost lăsați, de cele mai multe ori, fără apă caldă. Aceeași problemă a fost întâmpinată și în ceea ce privește agentul termic.

Pentru asta, Primăria Capitalei trebuie să plătească. La propriu. Bucureștenii trebuie să fie despăgubiți pentru apa rece plătită la preț de apă caldă și pentru facturile crescute pentru furnizarea agentului termic necorespunzător!

„Reparațiile vor dura 80 de ani”

FACIAS a transmis și un răspuns primit din partea Termoenergetica, în urma unei solicitări. Reprezentanții au transmis că, dacă ritmul actual va fi menținut, va dura 80 de ani până toată rețeaua va fi modernizată.

În total, în București există 4.000 de km de rețea, iar acum, se modernizează în jur de 50 de km pe an.

Asociațiile de proprietari care doresc să beneficieze de sprijinul FACIAS, pot trimite datele de contact la:

Scopul FACIAS este de a apăra drepturile cetățenilor și de a lupta împotriva abuzurilor comise de stat. Fundația a fost înființată în anul 2008.

Cookies